Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

Voordelen van operational lease

Wil je een auto aanschaffen maar heb je niet het volledige bedrag in één keer beschikbaar dan kun je ook kiezen voor operational lease. Met name in de autowereld wordt met regelmaat gebruik gemaakt van deze vorm van leasen.

Kies voor een vorm van operational lease

In het geval van operational lease zijn er twee vormen te onderscheiden, te weten netto operational leasen en full operational leasen. In het geval van netto leasen is het feitelijk nagenoeg hetzelfde als wanneer je zou kiezen voor financial leasen. Je betaalt maandelijks een bepaald bedrag, bestaande uit aflossing en rente en aan het einde van de leasetermijn kun je eigenaar worden van de auto. Naast de maandelijkse aflossing betaal je ook kosten voor onderhoud, schade, brandstof en verzekering zelf. Feitelijk heb je gewoon een lening afgesloten die het mogelijk maakt dat jij een auto kunt rijden.

Voordelen van bedrijfsauto leasen

Voordeel van deze vorm van leasen is dat je aan het einde van de leasetermijn wel eigenaar kunt worden van de auto. Op die manier heb je dan toch je eigen voertuig bij elkaar gespaard en betaald. Daarnaast is netto leasen fiscaal gezien ook gunstig. Je kunt de auto afschrijven via je boekhouding dus als je ondernemer bent en bijvoorbeeld een bedrijfswagen hebt is dat positief. Daarnaast betekent het leasen van een auto ook dat je niet in één keer een grote som geld hoeft neer te leggen, hetgeen voor veel ondernemers niet te doen is omdat dit een te grote kostenpost wordt. Zeker voor starters is leasen daarom aantrekkelijk. Naast deze voordelen betekent leasen vaak ook renteaftrek en aftrek van BTW als je een bedrijf hebt. In het geval van netto leasen behoud je ook zelf de vrijheid om te kiezen waar je verzekerd wilt zijn en waar de auto in onderhoud komt

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/
Bigoz.nl