Bigoz
Image default
Bedrijven

Acrylaat platen voor verschillende toepassingen

Wanneer u aan een acrylaat plaat denkt dan zult u niet in eerste instantie denken aan de vele mogelijkheden van acrylaat om ons heen. Toch worden acrylaat platen vrij veel gebruikt en nemen de toepassingen zelf toe ten opzichte van bijvoorbeeld glas. Acrylaat is als materiaal uniek en heeft veel voordelen. Acrylaat wordt ook wel perspex of PMMA genoemd en als platen vervaardigd kunnen ze erg eenvoudig bewerkt worden. Juist deze eigenschap maakt het materiaal uniek en steeds vaker toegepast. Vink acrylaat staat bekend als professionele kuntstofbewerkers en zorgen voor het juiste maatwerk voor uw projecten.

Bijzondere eigenschappen

Acrylaat heeft een aantal bijzondere eigenschappen die het materiaal zo populair heeft gemaakt. Het is ten eerste beter lichtdoorlatend dan glas en volledig transparant en uv bestendig te gebruiken. Het materiaal kan dus op verschillende manieren decoratief als functioneel worden toegepast. Ook is het materiaal vele malen sterker dan glas maar ook nog eens slag en breuk vast. Ook is het materiaal uitstekend af te werken. Het kan door verhitting worden verbogen en eenvoudig in worden geboord waardoor de toepassingen ook zeer uitgebreid zijn. Ook is het materiaal eenvoudig te bedrukken.

Toepassingen van Acrylaat platen

Er zijn veel mogelijkheden voor gebruik van acrylaat. Zo zien we bij de productie van veel marketingmateriaal dat acrylaat wordt gebruikt. Denk maar eens aan naambordjes, visitekaarthouders, reclamebordjes, menukaarten, postbakken etc. Maar ook voor beglazing, voorzet ramen of veiligheidsschermen wordt vaak acrylaat gebruikt. Interieurbouwers gebruiken het materiaal vaak bij bouwelementen als een balie of wanddecoratie. Architecten gebruiken het materiaal bij afscheiding of carports vanwege de eenvoudige toepassing, maatwerk maar vooral ook sterke eigenschappen. Ook displays worden steeds vaker beschermd door acrylaat platen die eenvoudig op maat kunnen worden bewerkt. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Acrylaat neem dan gerust een kijkje op de website van Vink Acrylaat.

Bigoz.nl