Bigoz
Image default
Bedrijven

Elektricien worden doe je zo

Een ding weet je nu al zeker, een elektricien gaat altijd nodig zijn. Dit is natuurlijk een fijne gedachte voor als je elektricien wil worden, je hebt namelijk werk voor in de toekomst. Ook kun je aardig goed verdienen als je een goede elektricien bent, hieronder lees je meer over hoe je elektricien wordt. 

Wat doet een elektricien?

Een elektricien is verantwoordelijk voor alle elektrische installaties, dat betekent dus dat je bij een elektricien kunt wezen voor als de groepenkast vervangen moet worden maar ook voor de kleine dingen zoals het vervangen van een stopcontact. Al met al lopen de taken van een elektricien erg uiteen, het is vooral belangrijk dat je als elektricien problemen op wil lossen. Door de jaren heen zijn er steeds meer apparaten gekomen die werken door stroom, stroom wordt dus ook steeds belangrijker. Doordat stroom steeds belangrijker wordt is het beroep elektricien een beroep dat voor een lange tijd zou bestaan.

Welke opleiding moet je volgen?

Er is zowel een MBO als HBO opleiding voor elektrotechniek, het is natuurlijk dat je met de HBO opleiding verder komt. Om uiteindelijk echt als elektricien aan de slag te mogen gaan moet je hier nog een aparte opleiding voor volgen. 

Wat verdient een elektricien?

De salarissen van elektriciens kunnen erg uiteen lopen, een elektricien verdient namelijk naar zijn vaardigheden. Dit betekend dus dat een goede en ervaren monteur meer verdient dan iemand die net begint. Als elektricien kun je je ook specialiseren op bepaalde vakgebieden, dit kan er uiteindelijk ook voor zorgen dat je meer gaat verdienen. 

Waar moet je over beschikken als elektricien?

Naast alle papieren is het karakter van een elektricien ook heel belangrijk, als elektricien moet je namelijk met veel verschillende mensen omgaan en kom je ook bij veel mensen thuis. Een sociaal persoon kan dus geschikt zijn als elektricien.

 

Bigoz.nl