Bigoz
Image default
Bedrijven

Het nieuwe werken

Er zijn vele vormen van werken die het ouderwetse ‘negen tot vijf’ aan het vervangen zijn. In dit artikel vind je allerlei vormen van dit nieuwe werken. Alle vormen worden op dit moment al uitgevoerd door verschillende werkgevers en werknemers.

 

De eerste ontwikkeling is dat de werktijden aan het veranderen zijn. De standaard is altijd negen tot vijf geweest, dit is nu niet altijd meer het geval. Sommige werkgevers geven de werknemers zelf de verantwoordelijkheid om de tijden te kiezen. Het voordeel hieraan is dat de werknemer kan werken wanneer hij/zij het meest gemotiveerd is.

 

Een andere ontwikkeling is dat er in plaats van kantoor, er nu ook thuis gewerkt kan worden. De voordelen hiervoor is dat de werknemer op een plek kan werken, waar hij/zij zich goed voelt. Hierdoor verbeteren uiteindelijk de prestaties van de werknemer. De reden dat je tegenwoordig thuis kan werken is omdat alle informatie nu online staat. Deze digitale werkplek zorgt ervoor dat alles vanaf een aparte plek gemaakt kan worden. Elk bedrijf maakt tegenwoordig gebruik van cloud software.

 

De meest aparte ontwikkeling is dat sommige werkgevers de werknemers hun eigen salaris te laten bepalen. De werknemer kunnen zichzelf beoordelen op prestaties, en dat belonen met een gepast salaris. Het voordeel van deze methode is dat er veel gebruik wordt gemaakt van zelfreflectie.  Het is wel handig om een bepaald limiet toe te voegen aan het salaris, zodat het niet buitensporig wordt.

 

Een andere ontwikkeling is dat er tegenwoordig bedrijven zijn zonder fysieke locatie. Dit komt volledig door de technologisering. Webshops hoeven vaak alleen een opslagplaats te hebben. Softwarebedrijven hoeven alleen een plek te hebben om de servers te onderhouden. Online-marketing bedrijven zouden in principe niet eens een locatie nodig hebben. De enige reden waarom bedrijven nog een fysieke locatie hebben is het sociale contact. Overleggen via internet is altijd anders omdat je niet emoties kan aflezen via het internet.

 

https://www.danteck.nl
Bigoz.nl