Bigoz
Image default
Bedrijven

Houd van uw hout!

Door klimaatomstandigheden op lange termijn zijn voor de meeste houtsoorten die buiten gebruikt worden niet zonder gevolg. Het hout wordt aangetast door nattigheid, warmte en koude en door het zonlicht. Dit kan voorkomen worden door uw hout te onderhouden, ook aan de kanten die niet zichtbaar zijn. Klassieke verven zijn daarvoor niet geschikt: ze sluiten het hout op waardoor het niet meer kan ‘ademen’. Houtbeits is uw antwoord voor u. Houtbeits is door het bijzonder dampopen karakter een perfecte beschermer van hout. Waterdamp kan erin en er ook weer uit zodra de buitenomstandigheden veranderen.

Alle houtsoorten moeten worden behandeld, ook de meest stevige. Voor het verduurzamen van hout is een goede houtbeits erg aangeraden. Enkel voor tropisch hardhout hoeft dat niet, maar zelfs deze bijzonder sterke houtsoorten zal men om esthetische redenen soms toch willen behandelen. Houtbeits is naast bijzonder duurzaam ook gemakkelijk in gebruik. Houtbeits is totaal mat en zuigt in het hout. Omdat het geen film vormt is het een vochtregulerende houtbeits. Ook is het oplosmiddelvrij.

Houtbeits is water verdun baar en is samengesteld op basis van een lijnolie en niet filmvormend. Vlekken zijn zo uit handen en kleren. Dit levert uitstekende resultaten op. Houtbeits is bijzonder geschikt voor het behandelen van zowel nieuw ruwhout evenals gladhout, dat is geschaafd of waarvan oude lagen verf werden verwijderd of grondig afgeschuurd. Houtbeits is geschikt voor alle soorten hout.

Buitenbeits kan worden gebruikt voor ruw behandeld hout of sterk verweerd hout maar ook op gladgeschaafd hout. Toepassing op geïmpregneerd dan wel gewolmaniseerd is zeer aan te raden.

U heeft daarbij geen grondverf of primer nodig vochtregulerend en gemakkelijk in onderhoud want schuren is niet nodig als u weer gaat verven. Vormt geen film over het hout maar heeft een open structuur. Daarom kan het hout ademen en bladdert het niet als het hout krimpt en uitzet. Het beste voor het beste!

https://www.moosefarg.nl/
Bigoz.nl