Bigoz
Image default
Bedrijven

Positieve werksfeer

Niemand wilt in een gespannen werksfeer werken, dit is niet fijn voor werkgever en werknemer. Werkgevers doen tegenwoordig hun best om een positieve werksfeer te hebben in een organisatie. Ze bieden een inspirerende werkomgeving, goede arbeidsvoorwaarden, uitdagend werk en af en toe ook wat gezelligheid. Toch is de sfeer op het werk soms te snijden.

De sfeer op het werk heeft een grote invloed op de prestaties binnen een bedrijf. Zo zorgt een negatieve werksfeer voor een hoog ziekteverzuim en ontevreden werknemers. Dus een positieve werksfeer brengt dus alleen pluspunten met zich mee. Heeft jou organisatie een boost nodig? Hieronder tref je een aantal tips.

Wie de werksfeer een positieve boost wil geven, moet eerst weten waar mogelijke negativiteit zit en wat de werknemers hiervan vinden. Uit onderzoek van HR-adviesbureau Towers Perrin wees uit dat er vijf oorzaken zijn voor een negatieve werksfeer:

  • Te hoge werkdruk
  • Twijfel over beste strategie voert voor het bedrijf
  • Onzekerheid over de toekomst, baanbehoud
  • Werk zonder voldoende uitdaging, met verveling tot gevolg
  • Te weinig waardering voor de bijdrage van de individuele werknemer aan het eindresultaat

Het is belangrijk dat een organisatie over voldoende energie en motivatie beschikt, zodat zij succesvol kunnen worden. Energie binnen een organisatie noemen ze ook we vitaliteit. Het is belangrijk dat de medewerkers over vitaliteit beschikken binnen een bedrijf.  Het zorgt ervoor dat bedrijven energierijker zijn, sneller kunnen doorwerken en hierdoor meer winst krijgen. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven die vitaliteit in de organisatie hebben ongeveer 17% minder verzuim hebben. Ook de winstgevendheid of financiële gezondheid is ruim 10% hoger dan traditionele organisaties. Dit kan ook helpen aan de positieve werksfeer binnen een organisatie.

 Het bedrijf Carrièrepoort kan bedrijven hiermee helpen. Het bedrijf is een dienstverlenend bureau gericht op Human Resource Development (HRD). Zij houden zich bezig met de mens binnen een Zo houden zij zich bezig met bijvoorbeeld outplacement, reorganisatie, zakelijke coaching en vitaliteit. Meer informatie kunt u op de website bekijken www.carrierepoort.nl.

 

http://www.carrierepoort.nl/
Bigoz.nl