Bigoz
Image default
Bedrijven

Wat is een urenregistratie?

Iedere ZZP’er heeft er wel mee te maken: een urenregistratie. Maar een urenregistratie is niet alleen belangrijk voor ZZP’ers, ieder bedrijf dat te maken heeft met opdrachten voor klanten kan te maken krijgen met een urenregistratie. Heel simpel gezegd is dit het registreren van je gewerkte uren. Op het moment dat je begint aan een opdracht ga je de tijd bijhouden. Dit kan automatisch online, of gewoon ‘ouderwets’ door op de klok te kijken of een stopwatch te gebruiken. Het is heel gemakkelijk, maar erg belangrijk. Wij leggen je graag uit waarom.

 

Waarom is een urenregistratie bijhouden belangrijk?

Waarom is het zo belangrijk om een goede urenregistratie bij te houden? Door het opschrijven van je gewerkte uren krijg je inzichtelijk hoeveel tijd je aan een bepaald project hebt besteed. Dit is bijvoorbeeld erg handig bij nieuwe klanten met een vergelijkbare opdracht. Je weet precies hoeveel tijd je kwijt bent aan de opdracht en kan dit meteen communiceren met de klant. Zo kunnen er achteraf geen misverstanden ontstaan. De urenregistratie is ook belangrijk voor je factuur. Je hebt meteen een overzicht van je gewerkte uren en kan deze doorberekenen naar de klant.

Online urenregistratie of in Excel

Je kunt op verschillende manieren je gewerkte tijden bijhouden. Er zijn tegenwoordig zelfs apps voor op je telefoon of tablet voor. Met een simpele druk op de knop start de tijd en deze wordt dan ook automatisch opgeslagen in een overzicht. Ook op internet zijn verschillende (gratis) programma’s te krijgen om je te helpen met de urenregistratie. Maar natuurlijk kan je de registratie ook gewoon in een Excel bestand verwerken. Dit kost wat meer tijd en moeite, maar ook hiermee kan je een mooi overzicht samenstellen. Let er wel op dat het bijhouden van een urenregistratie in een Excel bestand meer foutgevoelig is.  

https://keeping.nl/urenregistratie
Bigoz.nl