Bigoz
Image default
Dienstverlening

Top 5 begraafplaatsen in Amsterdam

Op zoek naar een mooi eigentijds en persoonlijk grafmonument in Amsterdam? Memorabel Afscheidsmonumenten maakt moderne en unieke grafkunst van cortenstaal, rvs en/of glas. Daarbij nodigen we nabestaanden uit om actief mee te denken. Zowel bij het ontwerp als de uitvoering van een uniek en persoonlijk grafmonument.

 

 1. Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam

  Begraafplaats Zorgvlied hoort officieel bij de gemeente Amstelveen. Toch ligt de begraafplaats inmiddels op het grondgebied van de gemeente Amsterdam. Zorgvlied is een oude begraafplaats die dateert uit 1870 en ligt aan de Amstel. Persoonlijk vind ik het de mooiste begraafplaats van Amsterdam.

  Er liggen relatief veel bekende kunstenaars en artiesten begraven. Je vindt er graven van bekende schrijvers zoals Annie M.G. Schmidt, Renate Rubinstein,  Herman Heijermans, Arthur van Schendel en K. Norel. Maar ook van artiesten als Boney M,  Herman Brood en Anthonie Kamerling.

  Ook zijn er graven van bekende toneelspelers als Fien de la Mar, Else Mauhs, Louis Bouwmeester, Beppie Nooij, Matthieu van Eijsden, en Johan Kaart. Ook bekende cabaretiers en artiesten als Wim Kan, Piet Muyselaar, Frans Halsema, Louis Davids en Toon Hermans.

  Verder vind je er de graven van Oscar Carré (van theater Carré) architect Cuypers (Centraal station en Rijksmuseum), uitgever Rob van Gennep, de joodse zakenman Loe Lap, schrijver-bioloog Dick Hillenius, en de schilders Carel Willink, Herman Brood en Jan Sluijters. 

  En dit is dan nog maar een handgreep van alle bekende Nederlanders die er begraven liggen.

  Op Zorgvlied kun je een wandeling langs graven en grafmonumenten maken. Er zijn bijzondere graven en grafmonumenten die de begraafplaats een monumentale allure en status geven. Begraafplaats Zorgvlied is opgedeeld in verschillende delen met eigen stijlen en sfeer. Voor ieder deel zijn andere voorschriften qua afmetingen en te gebruiken materialen.

  Memorabel Afscheidsmonumenten kent de regelgeving van Zorgvlied en kijk graag samen met je naar de mogelijkheden t.a.v. een grafmonument of grafsteen.

  Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam/Amstelveen
  Amsteldijk
  1079 LL Amsterdam

 2. Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam

  De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een ruime oude begraafplaats met een crematorium in stadsdeel Amsterdam Oost. De prachtige begraafplaats trekt veel vogels door het vele groen de rust en de vele oude bomen. Het voelt als een oase van rust midden in een hectische omgeving. Je krijgt niet langer het gevoel dat je in de grootste en drukste stand van Nederland bent.   De Nieuwe Ooster heeft tal van faciliteiten en biedt veel mogelijkheden voor begrafenissen en  asbestemmingen. Naast de gebruikelijk algemene en particuliere graven is er een een islamitisch gedeelte op de Nieuwe Ooster. Voor de as van mensen die gecremeerd zijn er urnengraven, verschillende urnentuinen, een columbarium, urnengalerijen en een urnenvijver. Op de Nieuwe Ooster bevindt zich ook het uitvaart museum TotZover. Adres Kruislaan 1097 GA Amsterdam

 3. Begraafplaats De Nieuwe Noorder Amsterdam

  De Nieuwe Noorder in Amsterdam is een begraafplaats, crematorium en gedenkpark en ligt in Amsterdam-Noord. De begraafplaats die voorheen de Noorderbegraafplaats heette heeft een moderne uitstraling maar toch ook het karakter van een kleinschalige, intieme begraafplaats. Zowel traditionele als moderne grafmonumenten en grafstenen zijn hier mogelijk. Als enige begraafplaats in Amsterdam liggen er op de Nieuw Noorder bovengrondse graven. De nieuwe Noorder beheert ook nog andere traditionele dorpskerkhoven.

  Begraafplaats De Nieuwe Noorder Amsterdam 
  Buikslotermeerdijk
  1025 WH Amsterdam

 4. RK begraafplaats Buitenveldert Amsterdam

  De Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert eigendom van Parochie Amstelland Augustinuskerk ligt vlak naast de snelweg A10. Het is een bijzonder sfeervolle begraafplaats met een goede uitspanning voor een kop koffie of een kleine maaltijd. Parkeren voor bezoekers is gratis. De begraafplaats kent veel oude graven en beelden. Het katholieke karakter is duidelijk voelbaar door de vele engelenbeelden die er staan. Op de begraafplaats zijn diverse soorten graven en asbestemmingen. Naast de gebruikelijke algemene en particuliere graven, zijn er ook familiegraven, kinder- en babygraven, een gedenkmuur, een urnenkelder en enkele priestergraven. De oude  begraafplaats heeft een moderne ontvangstruimte, receptie, restaurant en een kapel die in 1994 is gebouwd.

  Begraafplaats Buitenveldert
  Fred. Roeskestraat
  1076 EE Amsterdam

 5. Begraafplaats Westgaarde Amsterdam

  Begraafplaats Westgaarde is onderdeel van het Herdenkingspark Westgaarde. De begraafplaats is ruim opgezet en kent een open sfeer. Het boskarakter kenmerkt deze bijzondere begraafplaats in Amsterdam. Als nabestaanden ben je vrij in de keuze van grafmonument of grafsteen. Vanzelfsprekend moet het wel binnen de afmetingen van het graf.

  Herdenkingspark Westgaarde
  Ookmeerweg 275
  1067 SP Amsterdam

 

Overzicht van alle Amsterdamse begraafplaatsen en kerkhoven

Memorabel Afscheidsmonumenten

Memorabel Afscheidsmonumenten nodigt nabestaanden uit om actief mee te denken bij het ontwerpen van een persoonlijk grafmonument. Monumenten maken we met moderne materialen als RVS, geroest staal en glas. Alles wat we maken is persoonlijk en uniek en wordt door Nederlandse vakmensen gemaakt. Nabestaanden nodigen we graag uit om tussendoor te komen kijken. Graag adviseren we ook u over een mooi, bijzonder en persoonlijk gedenkteken. Neemt u vrijblijvend contact op voor een kennismaking.

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok www.memorabel.nl – info@memorabel.nl – Moezelstraat 72 8226LB Lelystad 06-49 351 338

 

 

https://www.memorabel.nl/
Bigoz.nl