Bigoz
Image default
Electronica en Computers

De 3d pen populairder door nieuwe filamenten

Wanneer u nog niet de 3d pen heeft ontdekt en alleen de 3d printer kent is het zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen bij de 3d pen stunter. De 3d pen is een ware rage die vanuit Amerika is komen overwaaien en tijdens de feestdagen zijn deze moderne pennen werkelijk niet meer aan te slepen. Het creatief tekenen van 3d objecten door kinderen maar zeker ook door volwassenen wordt steeds populairder en dit is zeker ook te danken aan de vele nieuwe mogelijkheden van de pennen zelf als ook het materiaal wat wordt gebruikt, de filamenten.

Welke soorten zijn momenteel hot?

Wanneer je de verschillende soorten filamenten bekijkt dan zie je nieuwe materialen die qua eigenschappen compleet veranderd zijn maar ook filamenten die uiteindelijk een andere vormgeving geven. Wanneer we kijken naar andere eigenschappen dan zien we bijvoorbeeld PET filament met de voordelen van ABS en PLA filamenten verenigt. Daar waar PLA geen giftige dampen heeft en ABS veel sterker is. PET filament zijn bovendien ook nog eens biologisch afbreekbaar geworden. Ook heb je tegenwoordig fluorescerende materialen of materialen die bij licht in het donker verkleuren. Leuk voor kinderen die een bijzonder effect willen geven aan hun tekenobjecten. Wil je een filament die er uitziet als hout, brons of goud dan kan dit tegenwoordig ook al en natuurlijk zijn er zelfs al 3d filamenten gemaakt van PET flessen.

Ook nieuwe 3d pennen

Maar natuurlijk heeft iedere 3d pen wel zijn eigen ondersteuning voor de verschillende filamenten. Kijk altijd even goed wat wordt ondersteund door je 3d pen of wanneer je nog een 3d pen wilt gaan kopen welke je het beste kunt aanschaffen. Niet iedere pen is geschikt om de meer bijzondere filamenten te kunnen gebruiken. Vooral de 1e en 2e generatie 3d pennen van twee jaar geleden zijn hier niet geschikt voor en kunnen je 3d pen zelfs laten verstoppen met deze materialen.

https://www.3dpenstunter.nl
Bigoz.nl