Bigoz
Image default
Electronica en Computers

MYTHEN OVER LED LAMPEN

Een studie uitgevoerd door City University London voor prestaties benadrukt het belang van verlichting voor de productiviteit van werknemers, geïllustreerd in de 2006 door de Nieuw-Zeeland parlementaire commissaris voor het milieu, die bewees dat verbeterde lichtontwerpen de arbeidersproductiviteit tot 23% verhoogde.

 

Het potentieel was een constant hard, koude licht aan te passen. Nieuwe verlichting technologieën kunnen geprogrammeerd worden om natuurlijk daglicht na te bootsen, om in harmonie te verblijven met de mens zijn natuurlijke bioritme. In een proef op de Westraven toren, een 23 verdiepingen kantoorgebouw in Nederland waar dit gebeurde, melde het personeel een groter gevoel van welzijn.

Mythe 1: LEDs zijn niet helder genoeg

LED verkeerslichten tonen aan dat LEDs helder genoeg zijn om gezien te worden in het daglicht. Kamers, tunnels en hele gebouw gevels worden tegenwoordig volledig verlicht met LEDs. LEDs hebben genoeg lichtopbrengst voor gebruik in zeer grote outdoor daglicht installaties.

Mythe 2: Drie-watt LED’s zijn helderder dan één-watt LED’s

Mensen worden gebruikt om te kijken naar vermogen om te bepalen de uitvoer van een lichtbron. Het vermogen van een LED is echter niet direct vergelijkbaar met ofwel het vermogen van een traditionele lichtbron of zelfs van één LED naar de andere. Daarom, licht output- en lichte extractie werkzaamheid, in plaats van ruwe vermogen, zijn de belangrijkste factoren bij het kijken naar de bron van een LED. Werkzaamheid is de hoeveelheid licht in lumen naar het energieverbruik in watt of lumina. Dus bij het selecteren van LEDs of LED armaturen, het is meer over licht output, dan wattage, dus je moet zoeken naar de lumen per watts.

Mythe 3: LEDs eeuwig duren

LEDs hebben een lange levensduur, maar zoals alle lichtbronnen, doven ze langzaam na verloop van tijd. Omgevingstemperaturen, elektrische aandrijving stromingen en de doeltreffendheid van koelsystemen in de lampen en armaturen zijn alle factoren die aan lumen verval bijdragen. Een typische levensduur voor LED lampen (zoals bij gu10 led) is 25.000 tot 50.000 uur.

 

Mythe 4: LEDs genereren geen warmte

Wanneer gebruikt in verlichting toepassingen, stralen LEDs warmte af. Het koelen wordt bereikt door zorgvuldig ontworpen en aangelegde heatsinks van fabrikanten die rekening houden met deze thermische onderdelen. Hoe groter het koellichaam, hoe meer efficiënt en effectief de warmte verwijderd wordt uit de LEDs. Mythe 5: LED systemen zijn duur

De return on investment (ROI) voor het gebruik van LED verlichtingssystemen in een installatie is verrassend snel wanneer vergeleken met onderhoud en energie kosten. In veel gevallen, kan economische terugverdientijd worden gezien in twee tot drie jaar. Bovendien, zijn de kosten van LED systemen in een dalende fase.

 

http://www.leds-depot.nl/
Bigoz.nl