Bigoz
Image default
Financieel

No Cure No Pay incasso in Belgie.

Incasso no cure no pay

Actief zijn zijn ze overal, die ondernemers.  Gezondheidszorg, de bouw, de financiële sector, noemt het maar op. Soms is het bedrijf dan opgericht door een familielid. Een familiebedrijf noemen ze dat dan .  Sommige van deze bedrijven bestaan al tientallen jaren. Soms kunnen deze bedrijven daarop ineens door allerlei factoren in de problemen komen. De laatste decennia hebben boeren bedrijven het bijvoorbeeld erg lastig gehad. Europese wetten hebben er eigenlijk voor gezorgd dat veel boeren in Nederland failliet zijn gegaan. Opvolgers hebben veel boeren daarop ook niet meer. De crisis veroorzaakte ook veel probleemgevallen onder de goede ondernemingen. De betalingstermijn van de facturen wordt daarop steeds maar langer opgerekt. Faillissementen onder deze bedrijven zijn daarna vaak het direct gevolg. Incasso no cure no pay inschakelen is daarna ook geen onverstandige keuze.En heeft dan dus minder krediet van de bank nodig.

Faillissement van de schuldenaar is daarop een mogelijkheid.  Degene die het hardste roept wordt als eerste betaald.

De gerechtsdeurwaarder werkt dan op basis van No Cure No Pay.  Als er niets geïncasserd wordt dan heb je daarop ook geen kosten.

Kleine bonnen kunnen ook gewoon aangeboden worden. Dossierkosten worden daarna bijna nooit meer in rekening gebracht.

Betaalt debiteur dan alsnog niet dan is een gang naar de rechter een optie.  Een betaling kan daarna op die manier wellicht geforceerd worden. Beslaglegging op een voertuig is vervolgens ook mogelijk.  Het griffierecht is de laatste jaren echter meer dan verdrievoudigd.

Wanneer debiteur met de noorderzon is vertrokken. Een goed incassobureau voert vervolgens direct een gedegen adresonderzoek uit. Daarvoor berekent een goed incassobureau meestal niets.

Debiteurenbeheer is een van de extra diensten waarvoor je bij Een gerechtsdeurwaarderskantoor terecht kan. Een laatste aanmaning naar de debiteur  laten versturen bijvoorbeeld.   De deurwaarder  berekent hier soms wel en soms geen kosten voor.

Een openstaande rekening ter Incasso no cure no pay aanbieden.

Wanneer de beslissing daarop is genomen door de ondernemer. Dat hij een incasso daarna gaat inzetten. Dan zal hij de betreffende nota over moeten dragen aan het incassokantoor. Je kan dit bij een goed incassobureau daarop online regelen. Er moet daarop een online account aangemaakt worden. De factuurgegevens moeten dan ook worden ingevuld. Wanneer het door het incassobureau dan ontvangen wordt, gaat men er direct mee aan de slag.  De schuldenaar  ontvangt vervolgens een brief met incassokosten. Dit moet daarna via de Wet Incassokosten gebeuren. Als er daarna door debiteur betaald is. Met de onderneming wordt dan zo snel mogelijk afgerekend. Wanneer de schuldenaar   alsnog weigert te betalen. Dan kan de ondernemer naar de rechter stappen. De kosten die hieruit daarop voortvloeien kunnen zeer hoog zijn. Dus dit moet altijd daarna goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html
Bigoz.nl