Oorsprong van de laserpen Een laser is een lichtbron die eenn smalle samengevoegde bundel van licht voortbrengt. Om die reden is het licht van een laser monochromatisch en directioneel, iets wat alle andere vormen van licht niet doen aangezien deze allerlei richtingen op schijnen. Verder werpt de laser ten alle tijden een bundel licht die niet of bijna niet afwijkt of afzwakt. Officieel is laser een afkorting van Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation, maar het woord is zo normaal geworden dat het ook niet meer als afkorting wordt gezien. En omdat het een begrip is geworden, wordt de afkorting dus ook niet meer met hoofdletters geschreven. Stukje geschiedenis De eerste werkende laser werd in 1960 gefabriceerd door Theodore Maiman. Hij werkte bij het Hughes Research Laboratory en was alle onderzoekscentrum voor. Maiman demonstreert samen met zijn assistent de zogeheten robijnlaser die donkerrode lichtpulsen afvuurt met een golflengte van 694nm. Voor deze laser werden synthetisch vervaardigde robijnkristallen gebruikt. Vandaar ook zijn naam, de robijnlaser.
De uitvinding van de laser zorgde voor flinke opschudding in de pers. Men wist niet zo goed waar een laser goed voor was. In een persconferentie gaf Maiman aan dat er vijf mogelijke toepassingsvlakken waren voor het gebruik van de laser, namelijk:
1. het versterken van het licht; 2. onderzoeken van materie; 3. vergroten van het aantal communicatie kanalen; 4. communiceren in de ruimte; 5. concentreren van licht voor toepassingen binnen de chemie, industrie en geneeskunde.
Van de vijf bovenstaande punten is, vijftig jaar na dato, enkel de communicatie in de ruimte nog niet gerealiseerd. Denkt u maar eens aan toepassingen zoals ooglasering, afstandsbedieningen, laserbehandelingen voor huid, haar en vele andere mogelijkheden die de laser mogelijk heeft gemaakt. Laserpointer kopen Bent u nieuwsgierig naar de verschillende soorten laserpennen die te koop zijn en wat u eventueel zou kunnen doen met een laserpen? Dan kunt u op deze website onze laserproducten vinden. Want naast de toepassingen die hierboven zijn genoemd kunnen we laserpennen ook gebruiken om bepaalde zaken aan te wijzen c.q. aan te duiden. |
http://www.laserpennen.com/groene-laserpennen.html |