Bigoz
Image default
Groothandel

Bier in een glas

Bier wordt geschonken in een glas. Maar er zijn veel type glazen. Bovendien is het materiaal niet per definitie van glas. Er zijn ook type glazen van aardewerk of metaal. In dit verband spreken we vaak van bierpullen.

Bierpul

Een bierpul is een bierglas die bovengemiddeld groot is. De inhoud varieert tussen een halve en hele liter. Maar ook grotere varianten komen voor. Ze worden vaak gebruikt bij feesten en partijen. Vooral in Duitsland. In Nederland en België worden ze vaak speciaal gemaakt voor evenementen.

Uiterlijk

Een bierpul is een groot glas van glas, aardewerk of metaal. Ze zijn vaak mooi gedecoreerd. Dit heeft met het evenement of de omgeving te maken. De echte traditionele zijn voorzien van een deksel. Een bierpul kan worden gemaakt in verschillende vormen. Een standaard pul is een groot glas met een sterk handvat er aan. Zodat deze met een hand is vast te houden. De traditionele bierpul loopt taps toe. Het handvat is vaak kleiner waardoor de gebruiker hem met twee handen vast houd.

Collectes item

Een bierpul is een collectes item voor verzamelaars. De verschillende decoraties lijden tot veel verschillende items. Het verzamelen laat zien op welk feest je bent geweest. Verzamelaars reizen beurzen af om te zien of ze een bepaald item in een collectie nog kunnen toevoegen aan hun eigen collectie.

Horeca

In de horeca worden goedkope bierpullen gebruikt. Dit zijn grote glazen met een handvat zonder enige vorm van sier. Tijdens de daluren in de horeca worden de glazen gebruikt om bezoekers te lokken. Veel bier voor weinig is het devies. Vooral jongeren spreekt dit aan. Jongeren die hun stamkroeg nog moeten ontdekken.

Bierpullen kopen

Voor de horeca zijn er al bierpullen te koop vanaf 20 cl. Dit geeft de gebruikers het idee veel bier te krijgen. Maar de exploitant is niet meer bier kwijt dan in een normaal glas. Ook glazen van 40 cl zijn verkrijgbaar. Het bier drinken voor echte mannen kan beginnen!

https://www.horecagoedkoop.nl/benodigdheden/horeca-glaswerk
Bigoz.nl