Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe voorkom je koude handen op je fiets?

De zomer ligt in het vooruitzicht, maar voor alsnog is het op de fiets nog bar koud. Vooral in de ochtend is het bikkelen op de fiets. Binnen no time voelen je vingers aan als ijspegels en heb je nauwelijks nog in de gaten dat je je fietsstuur vast houdt.

Koude handen op de fiets, daar hebben toch wel meer mensen last van? En daar moet toch wat tegen te doen zijn? Om koude handen op de fiets te voorkomen kun je natuurlijk handschoenen aan trekken. Maar zeg nou zelf, ik zelf ben ze altijd kwijt als ik ze nodig heb!

Gelukkig vond ik onlangs iets wat de perfecte oplossing is! Fietshandschoenen! Dat zijn een soort wanten, speciaal voor de fiets gemaakt, welke je aan je stuur bevestigd. Die stuurwanten zijn helemaal lekker dik gevuld met warme materialen en je handen zijn dan heerlijk beschermt tegen koude wind en kou in het algemeen. Ik vertelde mijn bevindingen aan mijn moeder. Zij wist mij weer te vertellen dat ze die dingen vroeger ook al op de fiets hadden en ze toendertijd handmoffen werden genoemd. Een naar mijn idee, een wat vreemde naam. Maargoed…

Tegenwoordig vind je ze overal online waar ze fietsen verkopen. Je vind ze onder de naam fietshandwarmers of fietshandschoenen. Het model van bikecap zit wat stug, maar is daarentegen ontzettend leuk te combineren met een bikecap zadelhoesje of bikecap fietstas. Het ziet er namelijk wel erg gezellig uit als al je fietsaccessoires leuk met elkaar matchen. Nou dat is dus niet die fietsdecoratie artikeltjes van Bikecap heel goed mogelijk. Ikzelf heb daar overigens niet voor gekozen. Ik heb zelfs fietshandschoenen van Wobs gekocht. De reden hiervoor is, dat ik ze er soepeler en warmer uit zag zien en dat de kleuren me wat meer aanspraken. Die van Bikecap zijn namelijk nogal hip. En ik hou meer van wat sobere kleuren op de fiets. Nou die fietswanten zijn de de aanrader voor de koude handen op de fiets! Ik heb er in ieder geval heel veel baat bij.

Nieuw in de collectie van Bikecap zijn de fietstassen. Die zijn heel leuk want de printjes op die fietstassen komen weer overeen met de zadelhoesjes en handschoenen voor de fiets. Zo kun je dus kiezen uit een fietstas met stippen en bijpassend zadelhoesje of eentje met ruitjes. Ze zijn echt heel erg hip. Dus als je je fiets wilt pimpen met leuke fietsaccessoires, kijk dan eens naar de fietsaccessoires van Bikecap en Wobs.

Bigoz.nl