Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips: Hoe maak je mooie foto’s met een goedkope camera? foto’s met goedkope camera

Ten eerste, maak je geen zorgen. Met elke camera, ja, elke camera, kun je goede foto’s maken. Wat telt is het idee, de creativiteit en de kennis van de basisconcepten van de fotografie. Er zijn vele manieren om de kwaliteit van de apparatuur die je hebt te omzeilen, om er het maximale uit te halen en om prachtige foto’s te maken, foto’s die niemand zal geloven dat je gemaakt hebt met een wegwerpcamera, die vier dollar kost.

Hoe maak je goede foto’s met een low-end camera?

We beginnen allemaal met een compactcamera of, erger nog, een mobiele telefoon. Dan komt de reflexcamera voor amateurs, en na een tijdje, als je doorgaat met deze hobby, koop je een professionele uitrusting. Misschien laat je je verleiden door analoge of snapshot fotografie. Maar één ding is zeker – als je de trucjes kent, zelfs met een goedkope en eenvoudige camera maak je goede foto’s. Hier zijn een paar van de trucjes die je vrienden zullen wegblazen als ze erachter komen met welke camera je deze foto’s hebt gemaakt. Daarbij vermedlen we dat de meest complete camera de canon 77d aanbieding is. Deze is zoals u ziet in de aanbeiding waarmee de onderstaande punten automatische worden verzrogd.

1. Ken uw camera, lees de handleiding en oefen

En hij knijpt al zijn opties 100%, zo niet meer. Hoe erger de camera is, hoe meer je moet proberen om al het sap eruit te persen. Als het in de handmatige modus staat, vergeet dan de automaat, probeer bewust te fotograferen en u zult al snel goede resultaten zien. Kijk naar de handleiding, die je vast ergens in een lade hebt verstopt. Lees en bestudeer alle opties op uw camera, controleer ze en begin te oefenen, met de handleiding in de hand.

Zoek alle opties op de camera en oefen, oefen, oefen. Er is geen andere manier. Als je je camera niet kent, kun je er niet het beste van maken en blijven je foto’s middelmatig.

We willen allemaal een magisch recept en een camera die alleen de beste foto’s maakt, zonder enige gevolgtrekking van jou. Maar deze bestaan niet, goede foto’s zijn kennis en vaardigheden.

2. Zoeken naar daglicht, lichtsterkte staat gelijk aan goede foto’s

Dat is banaal advies, maar onderschat het niet. Zoek het punt zo dicht mogelijk bij het raam of een andere lichtbron, maar niet in direct zonlicht. Ga naar buiten om foto’s te maken in de tuin of op straat. U zult verbaasd zijn over de hoeveelheid licht die binnenshuis “verloren” gaat. Als je me niet gelooft, doe dan een experiment: maak een foto van een object ver van het raam en direct daarna, dicht bij het raam. Vergelijk nu de kwaliteit, de kleuren, de korreligheid. Je kunt het verschil zien, nietwaar?

De perfecte omgeving voor buitenfoto’s is de blauwe lucht en de zon die achter de wolken schuilgaat; ze fungeren als een filter. Het licht dat het onderwerp verlicht is zacht en laat geen sterke schaduwen achter. 

trucs voor het maken van goede foto’s met een slechte camera

3. Leer hoe u de belichtingsparameters kunt gebruiken

Stel de ISO zo laag mogelijk in

Het belichtingsniveau dat ISO wordt genoemd, heeft een directe invloed op het geluidsniveau van het beeld. Nieuwere camera’s met grote matrices (bijv. reflexcamera’s) gaan veel beter om met de hoge gevoeligheid van deze parameter, maar je zult je een weg naar boven moeten banen om een bevredigend effect te krijgen.

Stel dus eerst een lage ISO-waarde in: hoe lager het getal, hoe minder korrel in de beelden. Vergeet niet dat lage ISO-waarden moeten worden “gecompenseerd” door een hoger diafragma en/of een langere belichtingstijd.

Verhoog de belichtingstijd / het diafragma (f-getal)

Een andere manier om de foto op te fleuren kan zijn om de belichtingstijd te verlengen. Dit is een parameter die bepaalt hoe lang het licht op de sensor valt. Hoe langer deze belichting duurt, hoe helderder de foto zal zijn. Hier vinden we 2 vallen:

Een te lange belichtingstijd kan ervoor zorgen dat het beeld onscherp is, dus als de sluitertijd meer dan 1/160e van een seconde bedraagt, kunt u de camera beter op een statief zetten.
Een lange belichtingstijd werkt niet voor het fotograferen van bewegende objecten, want om de beweging te “bevriezen” hebben we een korte belichtingstijd nodig.
Het vergroten van het diafragma heeft een vergelijkbaar effect: hoe groter het diafragma, hoe meer licht er op de sensor valt. Hier, echter, moet je

 


 

https://www.ny400.nl/
Bigoz.nl