Bigoz
Image default
Huishoudelijk

Houd je badkamer schoon

Over het algemeen gebruik je je badkamer natuurlijk dagelijks. We wassen ons daar, we poetsen er onze tanden, we zorgen dat ons haar en de vrouwen onder ons doen natuurlijk hun make-up hier op. De badkamer wordt daardoor best intensief gebruikt en wordt daardoor over het algemeen ook vrij snel vies. Het is daarom regelmatig nodig om je badkamer even flink schoon te maken. Je kunt je badkamer het beste wekelijks even schoonmaken. Wanneer je het goed bijhoudt kost het ook minder moeite om het schoon te krijgen. De badkamertegels schoonmaken is minder frequent nodig. In dit artikel hebben we een stappenplan voor je opgesteld om je badkamer zo schoon mogelijk te houden.

 

De badkuip/douchebak

 

Dit kun je het makkelijkste schoonmaken met heet water en schoonmaakazijn. Laat het sopje in je badkuip of douchebak lopen en laat dit een kwartier intrekken. Neem hierna een natte doek en doe hier wat azijn op, ga hiermee goed over het oppervlak van de badkuip of douchebak. Hierna is het belangrijk alles goed af te spoelen en af te drogen met een droge handdoek.

 

De douchekop

 

Op een douchekop heb je al vrij gauw last van kalkaanslag. Als je dit wilt voorkomen kun je het beste je douchekop na het douchen met een handdoek afdrogen. Als er kalkaanslag op gevormd is kun je de douchekop het beste even in heet water leggen met wat azijn erin. Natuurlijk kan een ontkalkmiddel ook helpen.

 

De badkamertegels

 

Wanneer je glanzende en schone tegels wilt zijn water en azijn wederom de oplossing. Je moet de tegels ermee schrobben om zo de kalkaanslag te kunnen verwijderen. Laat dit een half uur intrekken en spoel het daarna weer af. Wanneer je de voegen schoonmaken wilt kun je dit het beste doen met een tandenborstel en wat bleekmiddel. Laat het bleekmiddel even in de voegen trekken om het vervolgens af te spoelen. De voegen zullen zo weer mooi wit worden.

 

De wastafel

 

Over het algemeen wordt de wastafel het meeste gebruikt. Gelukkig valt deze makkelijk schoon te maken met allesreiniger. De kalkvlekken kun je verwijderen met ontkalker of azijn.

 

https://www.voegxpert.nl/
Bigoz.nl