Bigoz
Image default
Kinderen

Kan ik een kindercoach vinden in Houten?

Kan ik een kindercoach vinden in Houten?

Een Kindercoach Houten heb je nodig als je bijvoorbeeld in Houten woont en als jij en je kind behoefte hebben aan hulp van een coach. Een kindercoach is er voor de kinderen, tieners en de ouders als er een (hulp) vraag is over de opvoeding, het gedrag en/of de ontwikkeling van een kind. Meestal is het een kortdurende, praktische en laagdrempelige vorm van hulp. Kindercoaches helpen bij verschillende soorten problemen waar verschillende symptomen bij komen kijken. Een kindercoach is er voor alle gezinsleden en betrekt iedereen er ook bij, zodat iedereen ervan kan leren en zich aan de nieuwe normen houdt.

 

Is een kindercoach er ook voor gedragsproblemen?

Een kindercoach is er voor allerlei soorten problematiek die bij kinderen kunnen voorkomen. Zij zijn er dus ook voor kinderen met stoornissen zoals ADHD en ASS. Maar ook voor kinderen met leerproblemen, zoals dyslexie, dyscalculie, concentratieproblemen of een taalachterstand. Kindercoaches zijn er ook voor problemen zoals emotionele problemen als gevolg van een echtscheiding, het verliezen van een dierbare, slaapproblemen, faalangst, angsten en eetproblemen. Het fijne aan een kindercoach is dat hij per kind een persoonlijk aanpak plan maakt die aansluit op de behoeften, kwaliteiten en leefomgeving van het kind, daardoor krijgt het kind de juiste hulp en kan het kind zijn kwaliteiten ontdekken en benutten. 

 

 

Bij wat voor problemen is het nodig om een kindercoach in te schakelen?

Kindercoaches zijn er voor kinderen om te helpen een probleem op te lossen en om met de problemen die zij hebben om te gaan. Een kindercoach helpt onder andere bij rouwverwerking, pesten, onzekerheid, agressie, faalangst, echtscheiding, eetproblemen en verhuizing. Maar ook bij leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie en concentratieproblemen. Bovendien helpen kindercoaches ook bij stoornissen zoals ASS, ADHD en angststoornissen. De ouders, broers, zussen en andere volwassenen in de omgeving van het kind worden hier ook bij betrokken. De volwassenen wordt dan geleerd om met de (problemen van) de kinderen om te gaan, zodat het kind zich optimaal kan blijven ontwikkelen.

 

Bigoz.nl