Bigoz
Image default
Woning en Tuin

De beste raamdecoratie voor thuisbioscopen

Er zijn de laatste 10 jaar veel opwindende vernieuwingen in thuisbioscoop en amusementstechnologie geweest: instant streaming, 3D, VR…

Niet zo veel mensen gaan meer naar de bioscoop en kiezen er liever voor thuis te blijven en hun eigen thuisbioscoop-oase te creëren! Of je nu liever achterover leunt om naar de grote wedstrijd te kijken, je favoriete serie bingewatcht of spelletjes speelt op het grote scherm, thuisbioscopen en entertainment centra zijn in opmars! Maar met zo veel opties voor raamdecoratie en styling, hoe weet je welke voor jou de juiste is?

De beste raambekleding voor thuistheaters

Een van de belangrijkste onderdelen om je thuisbioscoop als een echt theater te laten aanvoelen is verduisterende raambekleding. Je zult verduisterend boven lichtfiltering willen kiezen om de schittering van de ramen helemaal weg te werken, voor een lichtvrije kijkervaring die je favoriete films en shows tot leven brengt. Hoewel de meeste soorten raamdecoratie aangepast kunnen worden aan een thuisbioscoop, zijn hier de top 4 die we aanraden voor thuisbioscopen en mediakamers

Verduisterende plisségordijnen zijn de perfecte raamdecoratie voor thuisbioscopen en mediakamers. Behalve dat ze de schittering van ramen en de gloed van de straatverlichting tegenhouden, helpen ze ook isoleren! De honingraat plooi vormt een barrière die de warmteoverdracht in een kamer helpt verminderen, zodat je thuisbioscoop op een aangename temperatuur blijft. Ze zijn er in tientallen kleuren, dus voor welke esthetiek je ook gaat, verduisterende plisségordijnen hebben iets voor jou. Als extra bonus trekken ze zich in tot een klein formaat, zodat je je uitzicht niet opoffert.

Wat is er klassieker dan weelderige verduisterende gordijnen om je thuisbioscoop meer als een echt filmtheater te laten aanvoelen? Door een verduisterende voering aan deze mooie raambekleding toe te voegen krijg je duisternis op hotel-niveau. De golvende stof kan ook helpen geluid te dempen, wat perfect is voor kamers die moeite hebben met echo’s of veel lawaai van buiten. Leg ze over een lichtfilterende raambekleding voor een stijlvolle look en maximale lichtbeheersing. Ze zijn ook een veiliger keuze voor filmavondjes met het gezin, want ze zijn volledig snoerloos.

Door een verduisterende voering aan een vouwgordijn toe te voegen komen functie en mode mooi samen. Deze stijlvolle gordijnen bootsen het uiterlijk van gordijnen na, maar passen binnen het raamkozijn en kunnen worden opgevouwen. Vaak kunnen ze gemaakt worden in dezelfde stoffen als gordijnen, wat ideaal is om een look te coördineren in open ruimten of voor een samenhangende look in het hele huis.

Verduisterende rolgordijnen zijn perfect voor moderne ruimtes zonder al die extra stof. Ze zijn strak, nemen heel weinig ruimte in het raam in en rollen op tot in een optionele cassette of op een buis. Super gemakkelijk schoon te maken en al even gemakkelijk te bedienen. Kies een gemotoriseerde lift voor een thuisbioscoop die super hightech aanvoelt zonder dat je ooit je stoel hoeft te verlaten. Motorisering is ook geweldig voor moeilijk bereikbare ramen zoals dakramen. Het is ook veiliger voor kinderen en huisdieren!

 

https://www.raamdecoratie.com
Bigoz.nl