Bigoz
Image default
Onderwijs

Yoga instructeur worden? Volg een opleiding!

Er bestaan vele manieren om een yoga opleiding te volgen. We vertellen je in deze blog over Yoga Alliance, het instituut om de eerste stappen op lesgebied te zetten.

Wat is de Yoga Alliance?

De Yoga Alliance is een online community waarin leden elkaar ondersteunen om beter in het vak te worden. Zo kun je als lid allerlei cursussen volgen om je kennis te vergroten en daarmee een effectievere uitleg te geven aan een groep studenten. Bovendien hebben meer dan 100.000 yogadocenten een lidmaatschap, dus je doet continu nieuwe informatie op dat je weer helpt in je leerproces. We beschrijven over de opleidingsmogelijkheden die bovendien uiteenlopend zijn.

Keuzes

Wanneer je op hun website bent, zie je een zoekbalk waarmee je kan zoeken op land, stad en type yoga opleiding. En na het invullen van je gegevens krijg je een lijst aan opties om jezelf in te schrijven. Vervolgens kom je erachter hoeveel plekken er zijn in ons eigen land. Hierdoor selecteer je bovendien een school uit die het lesprogramma hanteert waar je blij van wordt. Kortom: doe eerst goed onderzoek voordat je het aanmeldformulier invult en een bevestigingsmail ontvangt. Zo neem je namelijk de juiste beslissing. Daarnaast laten we twee aandachtspunten zien om dit traject optimaal af te ronden.

Yoga les

Hoelang is de opleider actief

Het aantal jaren dat een leraar lessen verzorgt als yogadocent is belangrijk. Het is namelijk een kwaliteitsindicatie. Een onderwijzer die nog maar een jaar dit beroep uitoefent, kan binnen korte tijd stoppen, vanwege onder andere te weinig aanmeldingen. Dit wil je niet, want na de lesperiode nog even sparren met je leraar is essentieel om van deze stap in jouw carrière een succes te maken. Dus schrijf je alleen in als een professioneel al enige jaren een lespakket aanbiedt.

Passen de aangeboden yogavormen bij je?

Elke leraar is gespecialiseerd in bepaalde yogavormen. Dit is voor jou een waardevol gegeven, aangezien je je in de variant gaat specialiseren. Zo onderscheid je je van concurrenten en daardoor groeit je klantenbestand. Anderzijds moet je meteen tevreden zijn met de oefeningen, lesstof en attributen, je gaat er daarna immers dagelijks mee aan de slag. Je voorkomt hiermee dat de opgedane bagage verloren gaat en je je opnieuw mag oriënteren.

Conclusie

Wie besluit te zoeken naar opties voor yogaopleidingen treft talloze opties aan. Dit maakt het echter niet eenvoudig, want de vraag; waarvoor zal ik kiezen? Kent nog geen antwoord. We adviseren je om eerst de yogasoort uit te zoeken die je het beste ligt, zo bewandel je direct de rendabelste route.

Bigoz.nl