Bigoz
Image default
Vakantie

Zeilkampen

Meestal organiseert een zeilschool zeilkampen. Op een zeilschool leert men varen in een zeilboot. Naast praktijk, richt men zich ook op de theorie van het zeilen. De meeste zeilscholen richten zich op een bepaalde doelgroep: jeugd of volwassenen. De meeste zeilscholen richten zich op de jeugd. De zeilscholen die zich richten op de jeugd organiseren vaak uitgebreide zeilkampen.

Met zeilkampen wordt er vaak gezeild met jeugdboten (optimisten en LaserPico) en in zwaardboten (Topper Topaz en Laser Vago). Op zeilkamp gaan is een leuke gezellige manier om zeilen te leren met een hele groep van je eigen leeftijd. Naast het zeilen zijn er nog vele dingen georganiseerd om de jeugd te vermaken. Een zeilkamp kan een weekend duren maar ook een hele week. Op zeilkamp leer je natuurlijk het zeilen, maar leer je ook super veel leuke nieuwe mensen kennen. Je doet alles met elkaar, waardoor je wel in contact met elkaar moet komen. Meestal ontbijt en eet je s ’avonds gezamenlijk met elkaar bij het slaap vertrek en s ‘middags leg je met je zeilgroep ergens aan om daar gezamenlijk te eten. De gehele week leer je overdag te zeilen in het soort boot waar je die week hele week mee zeilt. Bij sommige leeftijden is er naast praktijk ook theorie les. De tijden dat je niet op het water bent zijn er allemaal activiteiten georganiseerd om ook hier de jeugd te vermaken, zoals spelletjes, knutselen, speurtochten enz.. Meestal kan je na de week zeilen een zeildiploma in ontvangst nemen die bij je type boot hoort. Met zeilkampen hoef je niet alleen te leren zeilen, maar ook kan je leren surfen. Leuke muurstickers bekijken.

Een optimist is een eenmans jeugdboot. Een optimist heeft een spriettuig en een zeiloppervlakte van 3,5 m2 en zijn 2,30 m lang x 1,15 m breed. De Laser Pico is een van de snelste eenmansbootjes ter wereld. Ook kan je er tweemans mee varen dan zet je er gewoon een fok bij. De Topper Topaz heeft een lengte van 3,86 m en een breedte van 1,45 m. Het zeiloppervlakte is 7,39 m2 het grootzeil 5,64 m2 en de fok 1,75 m2. De boot is breed inzetbaar en comfortabel voor 2 personen. De Laseer Vago is geschikt voor 2 personen. Heef een lengte van 4,20 m en een breedte van 1,56 m het grootzeil heeft een oppervlakte van 8 m2 de gennaker 13 m2 en de fok 2,66 m2.

https://www.mooiemuurstickers.nl/

https://www.mooiemuurstickers.nl/muurstickers-babykamer.html
Bigoz.nl