Bigoz
Image default
Vervoer en transport

Belangrijke vragen over kinderhelmen

Hoe kies je de juiste helm voor kinderen?

Kies geen helm op basis van de maat of de leeftijd van het kind. Meet in plaats daarvan de breedste omtrek van het hoofd. Wikkel een meetlint rond het hoofd en gebruik het als richtlijn voor het kiezen van een helm.

Als je kind een elektrische step heeft is het verstandig om hem een helm te geven om onverwachts hoofdletsel te voorkomen. Als je nog op zoek bent naar een e-step kun je een e-step online bestellen. Neem bijvoorbeeld de segway ninebot kickscooter max g30 met zijn ruime actieradius en relatief lage prijs.

Mijn kind wil geen scooter helm dragen, wat moet ik doen en kan dit wel?

Probeer het kind uit te leggen hoe belangrijk het is om de helm te dragen. Geef het goede voorbeeld. Bekijk de helm dan van dichtbij: hij kan slecht passen, oncomfortabel zijn of niet zijn favoriete kleur hebben.

Het beste is om rekening te houden met de interesses van het kind (ontwerp, kleur of versieringen) bij het kiezen van het beschermende hoofddeksel voor hem.

Zijn er helmen voor peuters en is dit verplicht?

Zonder helm op een kickstarter of elektrische scooter rijden is riskant. En daarom moeten zelfs peuters een helm dragen als ze op een scooter rijden. Een felgekleurde helm is waarschijnlijk interessant voor peuters.

Conclusie

Ongevallen met scooters zijn onvoorspelbaar. Het maakt niet uit of het kind op een elektrische scooter of een push-start scooter rijdt. Het is dus verstandig om te investeren in een gecertificeerde veiligheidshelm.

Geef prioriteit aan de veiligheid van het kind. En zet je helm op tijdens het steppen. Zo moedig je het kind ook aan.


Bigoz.nl