Bigoz
Image default
Woningen

Kunststof binnendeuren

Wanneer je binnendeuren gaat aanschaffen, kun je kiezen uit verschillende materialen. Zo heb je binnendeuren van hout, kunststof en aluminium. Kunststoffen deuren zijn zowel verkrijgbaar als binnen- en buitendeuren. Ze zijn in vele variaties verkrijgbaar. Wat zijn de voordelen van kunststoffen deuren?

Voordelen en eigenschappen van kunststof

Vergeleken met houten deuren, heeft kunststof zeker een aanval voordelen. Kunststof is een materiaal dat vrijwel geen onderhoud vergt. Het enige wat je hoeft te doen – om ze netjes te houden – is de deur af en toe even schoonmaken.

Daarnaast zijn kunststof deuren in heel veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Ze kunnen gecombineerd worden met andere materialen, zoals glas. Hierdoor heb je wat meer lichtinval in je huis.

Een ander voordeel is dat een kunststoffen deur een lange levensduur heeft. Daarom wordt er vaak ook een lange garantie gegeven. Deze ligt tussen de tien en vijftien jaar.

Opties

Je kunt een standaardmodel van een kunststoffen deur kiezen. Om deze naar eigen smaak te maken kan je deze laten voorzien van bijvoorbeeld een speciale beglazing, een ander deurbeslag en/of in de gewenste kleur.

Ook kunnen kunststoffen deuren in diverse stijlen geleverd worden. Bijvoorbeeld een antieke uitstraling, of juist een hele moderne en/of strakke uitstraling. Hierdoor kun je een vrijwel onderhoudsvrije deur kiezen in de stijl die bij je woning past.

Budget

Natuurlijk speelt het budget ook een rol. Een kunststoffen deur is namelijk wel een investering. De gemiddelde prijs ligt namelijk rond de 750 euro. Daar staat tegenover dat de deur tot wel 50 jaar mee kan gaan. In dat opzicht is het misschien wel een investering, maar ben je uiteindelijk wel goedkoper uit.

Een houten deur vergt namelijk wat onderhoud. Deze zal je om de zoveel jaar een verf- of opknapbeurt moeten geven, om deze mooi te houden. Dit materiaal is namelijk gevoeliger voor slijtage. Zeker omdat deuren dagelijks worden gebruikt.

http://www.deurenshop.com
Bigoz.nl