Bigoz
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van een accountant

Wat zijn nou precies de voordelen van het hebben van een accountant? Heel veel, zullen de meeste ondernemers zeggen. Een accountant is van grote toegevoegde waarde voor een bedrijf. Naast het bijhouden van de financiële administratie en het controleren van de boekhouding van een bedrijf, zorgen ze ervoor dat je financieel gezien nooit voor verrassingen komt te staan. ze helpen ook bij herstructureringen en bedrijfsovername en geven bedrijfsadvies waar nodig.

Een accountant wordt je niet zomaar, dit is namelijk een beschermd beroep. Het houdt in dat iemand zichzelf niet zomaar een accountant kan noemen, deze titel moet je eerst verdienen. Als accountant moet je in het Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants, het NBA, accountregister staan. Deze titel mag je pas bekleden na jarenlange studie en opgedane praktijkervaring. Er zijn 2 verschillende soorten accountants, een Administratieconsulent (AA) of Registeraccountant (RA). Een AA accountant wordt je na ongeveer 8 tot 9 jaar studeren, terwijl je een RA accountant pas na 11 tot 12 jaar studeren wordt. Een accountant binnen een bedrijf is verantwoordelijk voor het opstellen en controleren van de jaarrekening. Ze weten dan ook alles van de wet- en regelgeving omtrent het jaarrekeningenrecht. Een AA accountant is vooral bezig met het opstellen van een jaarrekening, terwijl een RA accountant deze vervolgens controleert.

Een accountantskantoor kan voor grote waarde zijn voor een bedrijf. Met een accountant wordt binnen een bedrijf bewuster nagedacht over de cijfers, en het maximaliseren van de winst. Iemand is altijd actief bezig met het bijhouden van de financiële administratie en hierdoor kunnen doelstellingen makkelijker bereikt worden.  Een accountant is dus ook echt een bedrijfsadviseur, die jouw bedrijf ver kan helpen. Een accountant adviseur dus! De perfecte combinatie voor jou bedrijf. Accountants helpen bedrijven in allerlei sectoren, waarbij ze in sommige extra gespecialiseerd zijn. Bekijk welke accountant bij jouw sector past en ga eens het gesprek aan, ook voor fiscaal advies bijvoorbeeld.

http://weanaaldwijk.nl
Bigoz.nl