Bigoz
Image default
Aanbiedingen

Kinderdagverblijf of gastouderopvang

Kinderdagverblijf of gastouderopvang

Bent u ook op zoek naar een gastouder in Wageningen voor uw kinderen? Misschien is gastouderopvang geschikt voor u. Er zijn wel degelijk verschillen in de traditionele kinderopvang op een kinderdagverblijf of de opvang bij een gastouderopvang.

Kinderdagverblijf

Bij een kinderdagverblijf heeft u vaak te maken met meerdere pedagogisch medewerkers. Dit omdat deze medewerkers vaak part time werken. U kind zal dan dus meerdere medewerkers zien. Bij een kinderdagverblijf zal jaarlijks een controle worden uitgevoerd om te controleren of de locatie aan de gestelde eisen voldoet. Alle pedagogisch medewerkers op een kinderopvang moeten minimaal een spw3 diploma behaald hebben en in het bezit zijn van een kinder EHBO diploma. Deze opvang word meestal per dagdeel afgenomen.

Gastouderopvang

Bij een gastouderopvang heeft u enkel te maken met de gastouder van die locatie. De opvang vind plaats bij de gastouder thuis of bij u zelf thuis. Bij een gastouderopvang worden er ook met regelmaat controles uitgevoerd door de GGD om te kijken of de locatie nog steeds voldoet aan de eisen die er gesteld worden. De gastouder dient ook in het bezit te zijn van een spw3 diploma of een certificaat om als gastouder aan het werkt te mogen gaan. Natuurlijk moet ook de gastouder een kinder EHBO diploma in zijn of haar bezit hebben. Deze opvang kan vaak gewoon per uur afgenomen worden. Bij gastouderopvang is het wel van belang dat dit via een gastouderbureau verloopt zodat u ook recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Beste keuze voor kinderopvang

De keuze voor de soort opvang hangt natuurlijk geheel van u zelf af. De opvang door een gastouder kan in veel gevallen goedkoper zijn omdat u de opvang per uur kunt afnemen. Ook is een gastouder vaak flexibeler dan een kinderdagverblijf om aan u wensen te voldoen. Wat nog als plus punt word ervaren is natuurlijk dat uw kinderen in een huiselijke sfeer worden opgevangen net als bij u thuis.

https://www.lovely4kidz.nl/
Bigoz.nl