Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

5 tips om je huis te beschermen terwijl je op vakantie bent

5 tips om je huis te beschermen terwijl je op vakantie bent

Het is juni, en dat betekent de onofficiële start van de zomer en dat betekent dat veel mensen in het hele land weekenduitstapjes zullen maken of ergens voor een langere vakantie zullen vertrekken. Naast het vakantieseizoen van november tot december is deze tijd van het jaar een van de piekmomenten voor inbrekers om te profiteren van mensen op vakantie. Slotenmaker Rotterdam adviseert u uiteraard om ervoor te zorgen dat uw sloten allemaal in goede staat verkeren, maar we hebben nog een paar tips om uw huis en bezittingen veilig te houden terwijl u weg bent.
 

Dit is misschien wel een van de belangrijkste tips die we kunnen geven. Creëer de illusie dat iemand thuis is door je lichten te laten branden met een timer, een auto op de oprit of op de stoep te houden, je mail in de gaten te houden en als je voor een langere periode weg bent, iemand om gazononderhoud uit te voeren. Uiterlijk is van belang, als je huis eruit ziet alsof iemand er is geweest, helpt het om mogelijke inbrekers af te schrikken. 

Sociale media zijn geweldig, we houden ervan dat het mensen de mogelijkheid biedt om te communiceren met volgers over de hele wereld, maar het kan ook nieuws overbrengen dat je niet aan het grote publiek wilt laten zien. Veel mensen gebruiken de standaard privacy-instellingen op hun sociale media-profielen, dus tenzij je de jouwe hebt afgesloten, zou je nieuws kunnen uitzenden voor sommige gewetenloze mensen. Het delen van uw vakantiedetails zonder uw privacy-instellingen te blokkeren, kan een geweldige uitnodiging zijn voor potentiële inbrekers. Houd er rekening mee dat het vrij eenvoudig is om te zoeken naar iemands adres op Google. Als iemand uw naam en woonplaats heeft, kunnen ze mogelijk uw thuisadres vinden. 

Als u een vertrouwd familielid, vriend of buur heeft, geef hen dan een kopie van uw sleutel en laat ze bij u thuis inchecken om te controleren of alles in orde is. Ze kunnen er ook voor zorgen dat uw lichten met een timer aankomen, uw e-mail verzamelen of degene zijn die het gazononderhoud doet om ervoor te zorgen dat het lijkt alsof er iemand thuis is. Geef ze een manier om contact met u op te nemen als er een noodgeval is met uw huis. 

Als u waardevolle spullen zoals sieraden, erfstukken, belangrijke documenten en andere items die u niet wenst te verliezen, wilt hebben, is het een goed idee om ze op te sluiten in een brandvrije kluis. Dit is slechts een extra beveiligingsmaatregel, maar het is nog steeds een belangrijke stap om uw bezittingen veilig te houden. 

Tenslotte moet u alle niet-essentiële elektronica loskoppelen, de hoofdwatervoorziening uitschakelen, maar uw thermostaat op 20 graden zetten en alle bederfelijke waren uit uw koelkast verwijderen voordat u weggaat. Al deze maatregelen zijn uitstekend voor het voorkomen van ongelukken en vervelende rotzooi. Het loskoppelen van niet-essentiële elektronica en het houden van uw airco op 20 graden zal helpen bij potentiele piekspanningen die optreden tijdens de hetere maanden en zo huisbrand voorkomen en geld besparen op energie. Als u uw hoofdwatertoevoer afsluit, voorkomt u mogelijke lekken en loodgietersrampen die zich kunnen voordoen terwijl u weg bent. 

Vergeet niet dat er geen veilige manier is om uw huis volledig te beschermen tegen inbrekers of ongelukken, maar deze tips zijn een prima manier om dergelijke incidenten te voorkomen als u op vakantie bent. Door deze tips te volgen, kunt u achterover leunen en genieten van uw vakantie, waar dan ook, en hoeft u zich geen zorgen te maken over dingen aan de thuisfront. Vergeet niet om op te sluiten voordat je vertrekt!

http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam
Bigoz.nl