Bigoz
Image default
Auto’s en Motoren

Nadelen van het leasen van een auto

Valt er iets negatiefs te zeggen over leasen? Natuurlijk is er iets negatiefs te zeggen over leasen. Elke medaille heeft namelijk een keerzijde en hetzelfde geldt voor het huren van een auto. Dat is namelijk wat leasen is: je huurt een auto voor een bepaalde periode en na die periode lever je de auto terug in. Waarna je gewoon verder gaat naar een nieuwe auto. Dat is namelijk het principe van een auto leasen, of je nu een Audi A4 of een Citroën Berlingo leasen wilt: je kunt altijd rijden met de nieuwste modellen. En dat is fijn, ware het niet van enkele valkuilen… 

Maandelijks betalen

Wat de een ziet als een voordeel ziet de ander natuurlijk als een nadeel. Stel nu het maandelijks bedrag. Dat bedrag mag dan wel de meeste kosten omvatten en zorgt er ook voor dat je meteen een vervangwagen hebt bij pech, je moet het ook wel maandelijks op tafel kunnen leggen. Niet letterlijk natuurlijk, maar je moet er wel opletten dat je maandelijks dat bedrag kunt betalen. Misschien heb je nu wel een goede baan, maar het is zomaar mogelijk dat die geldkraan er niet meer is. De economie is namelijk niet altijd even stabiel, en voor je het weet is jouw portemonnee het ook niet meer. En dan moet je maar de eindjes aan elkaar weten te knopen om toch maar te kunnen blijven betalen voor die leaseauto. 

Die bijtelling en meer…

Niet dat je het niet zou doen bij je eigen auto, maar een leaseauto dien je weer in goede staat af te leveren. Hetzelfde geldt als je een huis of een appartement huurt. Tevens moet je rekening houden met de bijtelling. Die geldt enkel als je als werknemer de auto van het bedrijf ook gebruikt buiten de werkuren.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen
Bigoz.nl