Bigoz
Image default
Beauty en verzorging

Inzetbaarheid botox

Botox, het middel waar bekende filmsterren hun ouder wordende huid strak houden. Die naam het door de jaren heen gekregen. Inmiddels is botox wat verder ‘ontwikkeld’. Zo wordt het lang niet alleen meer door bekende mensen met geld gebruikt, maar is het beschikbaar en bereikbaar voor bijna iedereen. Cosmetische behandelingen met botox zijn natuurlijk bekend, maar sinds een aantal jaar bestaan er ook nieuwe mogelijkheden met het middel. De inzetbaarheid werd verbreed door het naast cosmetische behandelingen te gebruiken voor medische redenen. Zo maken sommige ziekenhuizen gebruik van botox om de patiënten beter te laten herstellen na een operatie. Ook bij ingrepen waarbij een ziekenhuisopname niet noodzakelijk is wordt botox ingezet.

Eén van de medische toepassingen waarbij botox tegenwoordig gebruikt wordt is migraine.  Het is misschien geen logisch verband, migraine en botox. Maar bij een groot deel van de patiënten heeft het mooie resultaten opgeleverd. De patiënt krijgt bij deze behandeling een spuitje botox om de migraine aanvallen te verminderen. Doordat botox spierverslappend werkt is deze behandeling succesvol. Bij een migraine aanval spannen de spieren in het gezicht namelijk samen. Deze toepassing van botox werd overigens bij toeval ontdekt toen een migraine patiënt een botox behandeling met, in eerste instantie, cosmetische bedoelingen liet uitvoeren.

Naast de medische toepassingen zal het cosmetische gebruik voorlopig nog wel de boventoon voeren. Botox is namelijk het ideale middel om de slapper geworden huid weer een jonge, frisse uitstraling te geven. Toch is botox niet geheel zonder gevaar. Je kent vast wel de horrorverhalen van mensen bij wie een botox of cosmetische behandeling gruwelijk mis is gegaan. Als je een botox behandeling wilt laten uitvoeren, zorg dan altijd dat je bij een goede kliniek met degelijke artsen terecht komt, zoals faceland.nl. Het kan zijn dat je dan wat meer betaalt, maar je gezicht en je lichaam zijn wel wat waard.

http://faceland.nl
Bigoz.nl