Bigoz
Image default
Dienstverlening

Een opleiding voor een betere toekomst?

Een hoop jonge mensen kiezen ervoor om direct na het voortgezet onderwijs het bedrijfsleven in te gaan. Ze starten met fulltime werken zonder een opleiding gevolgd te hebben. Dit is zonde, want veel jongeren worden niet altijd genoeg geïnformeerd wat er mogelijk is met een extra opleiding, met name in de provincie Flevoland. In het mbo bijvoorbeeld zijn er een hoop verschillende sectoren waaruit te kiezen is, zoals horeca, veiligheid, handel & ondernemen en nog veel meer. Word jij dé elektricien Almere? Of zorg jij voor goede thuiszorg in Lelystad? Wanneer hier je interesse ligt, dan is een opleiding zeker goed om naar te kijken.

Altijd goed geweest met techniek

Terwijl sommigen onder ons geen enkel verstand hebben van techniek, zijn sommigen met dit talent geboren. Daarentegen wordt er niet altijd wat mee gedaan. Op bijvoorbeeld het mbo in Almere zijn er al 10 verschillende opleidingen die met techniek te maken hebben. Zo kun je elektricien worden na een opleiding van een paar jaar. Of je leert programmeren en kunt over een aantal jaar aan de slag als ICT’er. Je doet hierbij de extra kennis op die vaak benodigd is om net een stapje hogerop te kunnen komen.

De kansen van de toekomst in cijfers

Wanneer je een diploma op zak hebt, maak je het namelijk niet alleen makkelijker voor jezelf om je werk uit te voeren, maar heb je ook grotere kansen op werk. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 91% van de mensen met diploma uiteindelijk een goedbetaalde baan vind, dit staat tegenover 70% bij mensen zonder diploma. Ook hadden de werknemers met diploma vaker een vast contract en meer stabiliteit. Betekent dit dan dat het onmogelijk is om succesvol te worden zonder diploma? Zeker niet, maar het is wel absoluut aan te raden om even door te zetten als je het in je hebt.

 

Bigoz.nl