Wat heb je nodig voor het stoven van bavette?

Het bakken van bavette kost op zich niet zo heel veel tijd, maar het is wel belangrijk om te weten op welke manier je dat het beste doet. Mocht je er voor kiezen om het vlees, zoals de doorregen runderlappen, te gaan stoven, dan moet je hier wel een groot aantal uren voor uittrekken. Stoofvlees dat goed gaar is heeft minstens 6 tot 8 uur op een laag pitje staan pruttelen. Hierbij is het van belang dat het stuk vlees dat je gaat stoven van een geode kwaliteit is, zoals de steaks die je online bij Beef & Steak kunt bestellen.

Kent bavette ook verschillende niveaus van garing zoals een biefstuk?

Bij bavette is het niet zo heel voorkomend dat je voor verschillende mate van garing kiest. Bij het stoven van het vlees wordt het vlees dusdanig gaar, dat het uiteindelijk uit elkaar valt. Ga je bavette bakken of grillen, dan moet je deze juist niet al te lang bakken, om te voorkomen dat het vlees nog taaier wordt dat het al is. In principe kunt je bij het bakken of grillen van het vlees het beste voor de medium variant gaan, het liefst nog iets naar het rode toe.

Wat kun je verwachten als je bavette koopt?

Bavette wordt allemaal uit de vang van een koe gesneden. Dat is het gedeelte dat aan de onderkant van de koe, tussen de bil en de borst zit. Indien het vlees van de gewone melkkoe gemaakt is, dan kun je verwachten dat dit relatief taai is, doordat er veel spieren gebruikt worden. Komt het vlees van een koe die hier speciaal voor gefokt is, dan heeft deze koe een stuk minder spierweefsel, waardoor het vlees ook malser is. Aan de prijs van de bavette kun je vaak al opmaken hoe mals het vlees is dat je koopt. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de prijs is, des te malser het vlees is.

https://beefensteak.nl/