Bigoz
Image default
Dieren

Is een maltipoo hond iets voor jou?

Vraagt ​​u zich af wat voor ras Rihanna’s schattige pup Oliver is? Of misschien heb je deze lieve kleine hondjes gezien die eruit zien als pups in het park en wil je er meer over te weten komen?

De Maltipoo is niet bepaald een ras. Het is een kruising tussen een Maltees en een speelgoed- of miniatuurpoedel.

De mix tussen deze twee schattige rassen is eigenlijk perfect, en de Maltipoo is een zeer charmante, zachte en actieve kleine hond, die een perfecte metgezel is voor zo ongeveer iedereen, of het nu een groot gezin of een alleenstaand persoon is. Ze zijn ook uitstekende therapiehonden en hebben een grote voorkeur voor lege nesters op zoek naar een pelsbaby.

De Maltipoo is de laatste paar jaar steeds populairder geworden, vooral omdat de schattigheid onweerstaanbaar is en de pup er jonger uit blijft zien. Ook wordt het beschouwd als een hypoallergene hond, net zoals de labradoodle, waar meer mensen met huidschilfers van honden en hondenhaarallergieën naar op zoek zijn.

Dus, als je meer wilt weten over deze absoluut schattige miniatuurontwerphonden, lees dan verder voor alle details. Misschien is de Maltipoo ook de perfecte huisdier, metgezel en pelsbaby voor jou!

Wat zijn de oorsprong van de Maltipoo?

Zoals eerder vermeld, is deze populaire designerhond een kruising tussen een miniatuur of soms een speelgoedpoedel met een maltees.

De Maltezers zijn een oud ras dat afkomstig is uit Malta en vandaar de naam. Het is een speelgoedras en heeft een zachte en zijdeachtige witte vacht en schattige knopachtige zwarte ogen en neus. Over het algemeen zijn de Maltezen een zeer liefdevolle kleine hond met een behoorlijk ferme persoonlijkheid.

https://www.allesoverhondenrassen.nl
Bigoz.nl