Bigoz
Image default
Tuin en buitenleven

Zet de bloemetjes buiten

Een plant is niet af zonder zijn pot. Elk persoon heeft een voorkeur voor een soort pot, de een houdt van een strak design terwijl de ander de voorkeur geeft aan een landelijk design. Gelukkig zijn er talloze mogelijkheden als het gaat om bloempotten. Naast bloempotten binnenshuis geeft het ook veel sfeer om planten in je tuin of op je balkon te plaatsen, hiervoor heb je bloembakken voor buiten. Er is een verschil in ontwerp tussen bloembakken binnen en bloembakken buiten. Ze zijn net wat anders ontworpen zodat je ze veilig buiten kan laten staan zonder dat je je zorgen hoeft te maken wanneer het regent of waait.

Sfeer

Doormiddel van het plaatsen van een bloembak breng je direct veel sfeer in je tuin of op je balkon. Door de vele mogelijkheden is er voor ieder wat wils. Er zijn onder andere bloembakken van teak, balkhout, natuursteen of beton. Er bestaan ook bloembakken met ingebouwde LED-verlichting. Allemaal brengen ze een andere uitstraling aan jouw omgeving. Als je houdt van een strakke en robuuste uitstraling zou je kunnen kijken naar een bloembak van natuursteen of beton. Beiden zijn van erg stevig materiaal wat een regenbui of storm makkelijk kan overleven. Natuursteen is wel wat zwaarder materiaal dan beton. Als je een klimplant in je tuin wilt verwerken kun je kiezen voor een bloembak met losse balken omhoog of gaas, zodat de plant omhoog kan groeien. Dit brengt meer dimensie in je tuin. Geef je de voorkeur aan landelijk? Kijk dan eens naar een houten bloembak.

Handig

Bloembakken heb je in veel verschillende vormen en kleuren met elk hun eigen kenmerk. Je hebt zuilen, vierkant, rechthoekig en schaalvormig. Dat zijn nog maar een paar opties. Wat goed is om te weten is dat een bloembak een versmalling heeft aan de bovenkant in vergelijking tot een plantenbak die gelijke randen heeft. Het verschil is minimaal, maar het zorgt voor een verschil in groei dat belangrijk is voor je plant.

Bigoz.nl