Bigoz
Image default
Electronica en Computers

Tuinverlichting als sfeermaker

Tuinverlichting is de kers op de taart als je de trotse eigenaar bent van een eigen tuin. Het is een uitgesproken manier om ook in de avonden van jouw tuin te kunnen genieten. Tuinverlichting is een echte sfeermaker. Je kunt de verlichting zo plaatsen dat bijzondere plekjes worden verlicht of een mooie boom in de schijnwerper komt te staan. Naast sfeermaker is verlichting ook noodzakelijk om de zithoek in je tuin dusdanig te verlichten dat je er ’s avonds nog kunt lezen of gewoon lekker onderuit kunt zakken zonder dat je direct in het donker zit.

 

Decoratief en slim

Tuinverlichting heeft niet alleen een decoratieve functie, het is ook een manier om inbrekers af te schrikken. Een verlichte tuin suggereert dat er iemand thuis is en moedigt niet echt aan om het huis binnen te dringen. Er zijn lampen die een sensor hebben waardoor er bij beweging een lamp aangaat. Ook dat werkt afschrikwekkend. Een andere functie van tuinverlichting is het verlichten van paden en deuren. Tuinverlichting is per definitie niet een lamp die in de grond staat bevestigd. Het kan ook een wandlamp zijn of een spot.

 

Tuinverlichting zonder stroom

Het aanleggen van elektrische tuinverlichting is geen sinecure. Zeker niet als je tuin al aangelegd is, want er moet behoorlijk gegraven worden. En je moet toch echt wel ervaring hebben met het aanleggen van kabels en elektriciteit om ervoor te zorgen dat de aansluitingen ook veilig zijn. Daarom wordt tuinverlichting op batterijen of zonne-energie steeds populairder. Vooral nu het systeem om zonne-energie op te vangen steeds betaalbaarder is geworden, is het aanbod ruim. Dit systeem maakt het ook mogelijk om je verlichting eens te verplaatsen en dat is ideaal wanneer je een bepaalde plant eens uit wilt laten lichten in het donker. Het is dus een echte aanrader. Voor een leuke collectie tuinverlichting kun je hier kijken.

 

 

Bigoz.nl