Bigoz
Image default
Hobby en vrije tijd

Waarop letten tijdens het schilderen?

Wanneer je gaat schilderen moet je natuurlijk met een aantal dingen rekening houden. Zo heb je bijvoorbeeld penselen, verf, een schildersdoek en palet nodig om te kunnen schilderen. Daarnaast is het belangrijk om de eigenschappen van de betreffende verf te kennen. Maar welke verfsoorten bestaan er eigenlijk allemaal? Nou, in principe maken kunstenaars gebruik van acrylverf en olieverf. Echter is die manier van schilderen bij beide verfsoorten verschillend. Weten waarom? Scroll dan snel verder en kom de eigenschappen te weten van acrylverf en olieverf.

Verschillen tussen olie- en acrylverf

Zoals de benaming olieverf al duidelijk maakt is dit een verfsoort op basis van olie. Acrylverf daarentegen is een verfsoort op waterbasis. Dit is dan ook meteen het grootste verschil tussen beide verfsoorten. Wanneer je met olieverf gaat schilderen moet je er namelijk rekening mee houden dat ja vaak niet meteen meerdere lagen verf over elkaar kunt aanbrengen. De droogtijd van olieverf is namelijk erg lang. Bij acrylverf is dit niet het geval. Hierbij kun je vrijwel meteen weer een nieuwe laag aanbrengen. Acrylverf heeft namelijk een zeer korte droogtijd.

Efficiënter schilderen

Wil je efficiënter schilderen en dus zo weinig mogelijk verf verspillen? Dan is het verstandig om alleen gebruik te maken van de primaire kleuren (rood, blauw en geel). Met deze kleuren kun je elke kleur creëren, waardoor je dus minder kleuren hoeft te kopen. Daarnaast komt het nog al te vaak voor dat schilders teveel verf gebruiken. Doe dus maar een beetje verf (verschillende kleuren) op het palet en begin alvast met schilderen. Wanneer je tijdens het schilderen nog meer verf nodig hebt kun je gewoon meer verf op je palet doen.

Klaar met schilderen en heb je nog verf over? Dan kun je deze gewoon bewaren voor een volgende keer. Doe zilverfolie om het palet/bordje en zet deze vervolgens op een droge, koele en donkere plek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de koelkast. De volgende keer kun je deze verf gewoon weer gebruiken, waardoor je dus niks hoeft weg te gooien.

http://www.acrylverfschilder.nl/wat-is-acrylverf/
Bigoz.nl