Bigoz
Image default
Toerisme

Een lang weekend naar Frankfurt

Wilt u een lang weekend weg naar een Duitse stad? Frankfurt zou hiervoor wel eens de ideale bestemming kunnen zijn. Het financiële centrum van Europa is een stad met enorme verschillen: Een wereldstad met de kroegen van een dorp. Schitterend is de skyline van wolkenkrabbers, met daarachter historische bouwwerken. Tijdens een citytrip naar Frankfurt zal je je niet vervelen. 

 

Midden in de Frankfurt ligt de Palmengarten, het groene hart van de stad. Het is een groene oase met planten en bloemen uit alle windstreken. Het park beslaat maar liefst 29 hectare en kan u het makkelijkst verkennen met het minitreintje door het park. Op het meer in het park kan je heerlijk ronddopperen in een roeibootje. De Palmengarten is iedere dag van 09.00 tot 18.00 geopend. 

 

Manhattan van Duitsland

Frankfurt Am Main staat ook wel bekend als het Mainhattan van Duistland. Dankzij de vele hoogbouw en wolkenkrabbers wordt het vaak vergeleken met het Amerikaanse Manhatten. Een schitterend uitzicht over deze skyline heb je van de 54ste verdieping van de Main Tower. Long Island Summer Lounge geeft ook een adembenemend uitzicht over de skyline. Hier kan je ook genieten van de allerlekkerste cocktails van Frankfurt.

 

Naast alle moderne wolkenkrabbers in het financiële centrum heeft Frankfurt ook een authentiek centrum. Welles waar was dit centrum in de tweede wereldoorlog helemaal platgebombardeerd. Na de oorlog is het weer herbouwd in dezelfde authentieke stijl. Deze vakwerkhuizen staan allemaal rond het Römberg Platz. Op het Römberg plein kan je heerlijk terrassen en genieten van een echte Frankfurtse Apfelcider. 

 

Een stedentrip naar Frankfurt kan niet voorbijgaan zonder te winkelen. Frankfurt am Main is de stad om te gaan shoppen. Bekende winkels en warenhuizen bevinden zich in de Zeil, hier bevinden zich ook bekende winkelcentra als de Zeilgalerie, Kartstadt en Kaufhof Galeria. De Zeil is een volledige voetgangerszone waardoor je makkelijk van winkel naar winkel loopt. De luxe merken en top designers kan je vinden aan de Goethestrasse. In deze straat kan je ook vaak dure auto’s spotten. 

 

De Skyline Van Frankfurt

Frankfurt is niet alleen bekend om de schitterende skyline maar ook om zijn vele museums. De meeste museums vinden zich op de Museumsufer aan de zuidkant van de Main. Daar bevindt zich dan ook het belangrijkste kunstmuseum van Duitsland. Het Städel museum beschikt over een groot aantal meesterwerken van de Europese kunst uit verschillende eeuwen. Verderop aan de Main vind je nog het filmmuseum en het innovatieve architectuurmuseum. Aan de overkant van het water staat de Kunsthalle Schirn hier kan je de belangrijkste kunsttentoonstellingen van Duitsland en Europa bekijken. In dit artikel op Reishonger vind je nog meer informatie over een citytrip naar Frankfurt. 

 

Niet ver van de Kusnthalle Schirn ligt de wijk Alt-Sachenhuasen. In deze wijk liggen de starten Klappergasse en Grosse Rittergasse. Deze straten vormen samen het uitgaansgebied van de stad. Voor een goede avond uit kan je het beste naar The Pure Basement, SKY-club of Latin Palace.

 

Frankfurt Met De Auto

Frankfurt is makkelijk bereikbaar via de trein, het vliegtuig of de auto. Frankfurt am Main vormt het grootste vliegveld van Duitsland en is daardoor eenvoudig bereikbaar van Schiphol of Eindhoven. Met de auto is het slechts 3 uur rijden vanaf de Nederlandse grens. Vergeet niet om een milieusticker aan te schaffen aangezien er een Umweltzone actief is in Frankfurt. 

https://www.cityspotters.com/
Bigoz.nl