Bigoz
Image default
Winkelen

Bicolor Trouwringen

Bicolor Trouwringen

Bicolor trouwringen of tweekleurige trouwringen zijn ringen waar twee kleuren of soorten edelmetaal gebruikt zijn. Veel voorkomend is het gebruik van wit goud, geel goud en soms ook rood goud. De ringen vallen vaak wat breder uit dan andere trouwringen en kunnen gesierd worden door verschillende edelstenen, zoals bijvoorbeeld diamanten. Het voordeel van bicolor trouwringen is dat ze gemakkelijk met andere sieraden te combineren zijn.

Soorten bicolor trouwringen
Zoals genoemd bestaat een bicolor trouwring uit twee kleuren. Geel goud is het meest populair en komt voor in bicolor trouwringen met 22,18 of 14 karaat. Hoe hoger het aantal karaat, hoe zachter en hoe kwetsbaarder de trouwring. Dit type goud heet een warme gele kleur. Wit goud wordt gevaardigd uit een legering van goud met nikkel of palladium, waardoor deze een koele uitstraling krijgt. Palladium, ook platina genoemd, is het meest duurzame en witte edelmetaal wat gebruikt wordt bij de vervaardiging van bicolor trouwringen. Rood goud geeft juist weer een warmere uitstraling dan wit of geel goud. De diamanten worden over het algemeen zo geplaatst dat ze een geheel met de ring vormen en zijn vaak klein en subtiel. Het aantal diamanten in de bicolor trouwring kunnen varieren van een enkele tot een groot aantal over de gehele rand van de trouwring.

Een bicolor trouwring die bij je past
Doordat er veer variatie mogelijk is bij een bicolor trouwring is het lastig om tot een keuze te komen. Combinaties zoals wit- en geel goud zijn mogelijk, maar ook wit- en rood goud, waarbij het rode of rosé goud voor een warmere uitstraling zorgt. Geel- en rood goud is ook mogelijk voor een bicolor trouwring. Dit type zorgt voor de meest warme uitstraling. De keuze aan materiaal is erg belangrijk, dit zorgt namelijk voor de uiteindelijke prijs die betaald moet worden.

Bigoz.nl