Bigoz
Image default
Woning en Tuin

De keuze voor een vijver of een waterornament

Onze tuinen zijn behoorlijk sfeervol aan het worden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun enkel bestrate tuin te verruilen voor een tuin waarin gebruik is gemaakt van een waterpartij. Deze waterpartij kan bestaan uit een traditionele vijver of een waterornament. Wanneer jij interesse hebt in deze vorm van inrichting van jouw tuin is het aan te raden om verder te lezen. Het is namelijk goed om een idee te hebben van wat er zoal te koop is.

Waarom mensen steeds minder voor een vijver kiezen

Een vijver in je tuin is iets wat je in het verleden heel vaak tegenkwam. Een vijver met een paar waterplanten en goudwindes kwam je in elke straat wel tegen. Doordat er echter een hoop onderhoud aan een dergelijke vijver vast zit wordt deze steeds vaker gedempt. Veel mensen schrikken van het feit dat ze de vijver goed schoon moeten houden. Daarnaast zijn veel vijvers in de zomer een broeihaard van muggen. Dat is nu net iets waar men niet op zit te wachten wanneer je in de tuin zit te genieten. De keuze voor een water ornament is dan ook snel gemaakt.

Sfeer zonder ongedierte

Kies je voor waterornamenten dan zal je doorgaans geen last hebben van muggen. Het kan ook zijn dat de overlast voor een groot gedeelte wordt beperkt. Je kan namelijk in het muggenseizoen het water uit jouw waterornament verwijderen. Daardoor kunnen muggen geen eitjes leggen in het stilstaande water waardoor ze zich niet kunnen voortplanten. Je kan er ook voor kiezen om het water in een waterornament continu in beweging te laten zijn. Op die manier krijgt ongedierte geen kans en heb jij het hele jaar door een mooie sfeer in je tuin. Water is namelijk iets wat een rustgevend effect heeft op jou wanneer je in de tuin zit. Het spreekt voor zich dat je die rust liever niet deelt met ongedierte.

Bigoz.nl