Bigoz
Image default
Zakelijke dienstverlening

Drie tips om de veiligheid van je werknemers te garanderen

In elk bedrijf moet de veiligheid van de werknemers natuurlijk op de eerste plaats staan. Zeker in bedrijven waar extra risico is op ongevallen bij gevaarlijk werk. Dit is vooral zo in de zware industrie. G4S Safety Solutions biedt allerlei diensten en producten aan om de veiligheid van de medewerkers binnen je bedrijf te kunnen maximaliseren. In dit artikel staan drie tips voor hoe je dit het beste kunt doen.

1. Valbeveiliging

Bij sommige werkzaamheden bestaat er een vergroot risico op vallen. Dit is natuurlijk totaal niet wenselijk en het is dan ook aan te raden om de juiste middelen beschikbaar te hebben om vallen te kunnen voorkomen. Het is daarnaast ook belangrijk dat dit zo comfortabel mogelijk is voor de wernemers. Het is ten eerste belangrijk dat je werknemers bij hoog werken of ander werk met valrisico altijd vast zitten in een harnas. Deze harnassen zijn te koop bij G4S. Daarnaast moeten ook de lijnen waaraan de harnassen geplaatst worden fatsoenlijk zijn. Hiervoor kun je je laten adviseren door G4S Safety Solutions.

2. Adembescherming en gasdetectie

In sommige bedrijven wordt gewerkt met chemicaliën. Hierbij is het belangrijk dat deze niet worden ingeademd door de mensen die ermee werken. Hiervoor moeten natuurlijk mondkapjes en gasmaskers aanwezig zijn, maar er zal ook geïnvesteerd moeten worden in gasdetectie.

3. Preventie is beter dan genezen

Net als bij alles is het voorkomen van schade en ongevallen natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom is de laatste tip die je wordt meegegeven om eens een expert van G4S naar je bedrijf te laten kijken om te analyseren waar de knelpunten en risico’s liggen. Hier kan dan op worden ingespeeld om veiligheid te maximaliseren. Voor een inspectie kun je contact opnemen met G4S.

Bigoz.nl