Bigoz
Image default
Zakelijke dienstverlening

Is een arbeidsdeskundig onderzoek iets voor uw organisatie?

Bij veel bedrijven is een arbeidsdeskundig onderzoek bijna noodzakelijk, echter hebben veel organisaties dit besef niet of zijn ze niet eens bekend met het begrip en de mogelijkheid. Voor degene die nog niet weten wat een arbeidsdeskundig onderzoek precies is zal ik het hier nog even kort uitleggen. Tijdens een arbeidsdeskundig onderzoek worden er interviews gehouden met werknemers binnen uw bedrijf, dit gaat met behulp van een bedrijfsarts, de resultaten hiervan worden geanalyseerd en op basis hiervan wordt een arbeidskundig rapport opgesteld. Er zijn nog weinig bedrijven die deze dienst aanbieden, in Ridderkerk zit Adxpert, tot nu toe is dit een van de weinigen in de regio.

Hoe gaat een arbeidsdeskundig onderzoek in zijn werk?

Er zijn verschillende werkwijzen voor een arbeidsdeskundig onderzoek, hieronder zal ik kort de manier van Adxpert beschrijven. Ten eerste kiezen bedrijven er vaak voor om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten doen door een externe partij als er een medewerker voor een lange periode achtereenvolgens afwezig is door bijvoorbeeld ziekte. Zoals in de bovenstaande alinea al vermeld gaat een arbeidsdeskundig onderzoek van Adxpert altijd door middel van interviews met werknemers. Deze interviews hebben altijd dezelfde structuur en vragen, hierdoor is het achteraf eenvoudig om de resultaten te analyseren en hier conclusies aan te trekken om vervolgens een advies uit te brengen. Tijdens het onderzoek wordt gekeken of de functie wel bij de werknemer past en of deze niet in zwaarte moet worden verlicht, de verantwoordelijkheden überhaupt wel passen bij de arbeidskracht. Het komt vaak voor dat de medewerker op een hele andere functie geplaatst wordt, omdat deze hier beter uit de verf kan. Uiteindelijk komt er uit een arbeidsdeskundig onderzoek een rapport, Adxpert zorgt ervoor dat dit op een snelle en deskundige manier afgehandeld wordt, binnen vijf dagen is het rapport al klaar!

Meer weten over een arbeidsdeskundig onderzoek van ADXpert?

Denkt u dat uw bedrijf, of het bedrijf van uw werkgever in aanmerking komt voor een arbeidsdeskundig onderzoek? Neem dan eens contact op met Adxpert, zij kunnen u verder helpen en voorzien van alle relevante informatie betreffende dit onderwerp.

Bigoz.nl