Bigoz
Image default
Bedrijven

Veel gestelde vragen over steigerbuis meubels

Misschien zie je het steeds vaker voorbij komen wanneer je een bezoekje brengt aan meubelzaken of wanneer je kijkt op online meubelwebshops: steigerbuis meubels. Het gebruik van meubels gemaakt van steigerbuis en andere robuuste materialen zie je steeds vaker voorkomen.

Maar wat houden deze meubels in en waar moet je op letten als je deze aanschaft? Onderstaand zijn de meest gestelde vragen over deze trend op een rijtje gezet.

Waarom zijn steigerbuis meubelen zo populair?

Het leuke is van dit type meubel is dat je er vrijwel alles mee kan maken. Dit zorgt ervoor dat je eindeloos kan variëren en daarnaast stimuleert het je creativiteit. De steigerbuis geeft meubels een industriële uitstraling en het industriële is al langere tijd een trend.

Wat voor soort hout is steigerhout?

Bij sommige steigerbuis meubels wordt er ook steigerhout gebruikt. Het hout wat gebruikt wordt voor meubels van steigerhout is afkomstig van naaldbomen, maar ook wordt er gebruik gemaakt van vurenhout en eikenhout. Het eikenhout zorgt voor een luxere uitstraling van het meubel.

Hoe zorg je ervoor dat steigerhout mooi blijven?

Wanneer er meubels worden gemaakt van zowel steigerhout als steigerbuis, dan wordt het hout voorzien van een waxlaag die krassen en vlekken op je meubel voorkomt. Als je een steigerhouten tafel of bureau hebt en daarop morst, dan is het belangrijk dat je dit schoonmaakt met een doekje. Bij het ontstaan van vlekken kan het hout licht worden opgeschuurd en kan er een nieuwe waxlaag op worden aangebracht.

Hoe lang gaan steigerbuis meubels mee?

Steigerbuis meubels zijn ontzettend duurzaam, omdat ze van oorsprong zijn bedoeld voor de bouw. Dit betekent dat de meubels heel stevig zijn en tegen een stootje kunnen. Verder zijn steigerbuizen makkelijk in elkaar te zetten als ook uit elkaar te halen. Hierdoor kun je de steigerbuizen opnieuw gebruiken voor andere projecten.

https://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerbuis-meubels/
Bigoz.nl