Bigoz
Image default
Onderwijs

Waaruit is een scooter theorie cursus opgebouwd?

Ben je van plan je scooterrijbewijs (oftewel je brommerrijbewijs) te halen? Denk dan zeker aan een scooter theorie cursus. Er zijn namelijk veel andere mogelijkheden dan zelf het hele boek te leren. Denk aan een theorie cursus in één dag. Bij sommige aanbieders van een dagcursus heb je dezelfde dag al je theorie-examen behaald. Maar waaruit is zo’n cursus dan precies opgebouwd?

Inhoud van het boek

Natuurlijk wordt de belangrijkste inhoud van een standaard theorieboek besproken in zo’n scooter theorie cursus. Denk aan voorrangsregels, betekenissen van borden en andere belangrijke wetten en regels.

Dingen die buiten het boek om worden gevraagd op het examen

Veel mensen halen meerdere malen het theorie examen niet. Vaak zakken zij op 1 of 2 fouten. Vaak is dan een scooter theorie cursus zoals een dagcursus de oplossing. Dit komt namelijk omdat het CBR ook vragen stelt die niet in het theorieboek staan. Dus ook al ken je het hele boek uit je hoofd, kan je nog steeds vragen krijgen die je niet weet. Die vragen staan dan in het wetboek (wvw) of in het (RVV), een onderdeel van de wet. In een scooter theorie cursus worden dit soort vragen ook behandeld. Zo ben je op alles voorbereid. Een scooter theorie cursus is examengericht en alle onderwerpen worden behandeld.

Praktijkgericht

Een scooter theorie cursus is niet alleen examengericht maar ook praktijkgericht. Er worden duidelijke voorbeelden uit de praktijk behandeld zodat jij je goed kan inbeelden hoe je in een dergelijke situatie moet handelen. Zo ben je ook alvast een beetje voorbereid op het praktijk examen.

Tips en tricks

Tijdens een scooter theorie cursus leer je handige tips, tricks en ezelsbruggetjes om de stof makkelijk te kunnen onthouden. Het is onmogelijk om een heel boek uit je hoofd te leren, maar met ezelsbruggetjes zit je op het theorie-examen een stuk comfortabeler omdat je niet ver terug hoeft te denken terwijl de tijd tikt.

 

Bigoz.nl