De nationale keuken van Bulgarije is heel eenvoudig, hartig en hartig. Salades, snacks, vleeswaren, stoofschotels, ongewone soepen – dit alles verdient zeker de aandacht. We zullen je vertellen wat het waard is om in Bulgarije te eten en drinken voor elke toerist. De namen van nationale gerechten met foto’s en beschrijvingen zullen u helpen om niet te verdwalen op vakantie in Sofia, Varna, Burgas of een andere stad. En sommige ingrediënten kun je meenemen om de Bulgaarse keuken thuis onder de knie te krijgen. Wat – we zullen het je vertellen. Bulgaarse salades Salades in Bulgarije worden “salade” genoemd. Shopsky wordt het vaakst gevonden in restaurants. We hebben drie salades geselecteerd die zeker de aandacht van elke toerist verdienen. Shopska (Shopsky). De meest populaire Bulgaarse salade, die in veel opzichten vergelijkbaar is met Grieks, maar er nog steeds van verschilt. Komkommers, tomaten, veel paprika’s en nog meer zoute malse fetakaas – vers en smakelijk. Ovcharska (herder). Verse groenten, eieren, kashkaval-kaas, schokkerig, champignons – ongebruikelijk, bevredigend, smakelijk. Toegegeven, het laatste ingrediënt van het nationale gerecht wordt steeds vaker verwijderd, en in plaats van vlees wordt ham erin gedaan. Snezhanka (Sneeuwmeisje). Deze salade in Bulgarije moet in de hitte geproefd worden, hij verfrist goed. Het bevat komkommers met kruiden, knoflook en walnoten, op smaak gebracht met Bulgaarse yoghurt. Je kunt pekel sirenekaas mee naar huis nemen – de beroemde Bulgaarse fetakaas. Koop de versie in de originele verpakking en check deze in. We raden ook aan om de gele Kashkaval-kaas te nemen (hij verdraagt de weg trouwens beter). Het is winstgevend om walnoten in Bulgarije te kopen – typ in voor toekomstig gebruik om thuis lokale salades te bereiden. Soep in Bulgarije heet “chorba”. Proef dikke, rijke stoofschotels in de winter, koud en verfrissend in de zomer. We hebben de 3 meest interessante opties gekozen: Bob chorba. Probeer zeker de bonensoep in Bulgarije. Chorbaboon wordt meestal bereid uit groenten, maar soms wordt er gegrilde rookworst aan toegevoegd. Shkembe chorba. Traditionele pittige chowder op basis van slachtafval. Kenners bewonderen, anderen houden niet eens van de geur van deze soep. Als je graag ongebruikelijke nationale gerechten probeert, bestel dan een shkembe. Het wordt geserveerd met rode peper en knoflooksaus. Als je van Bulgaarse soepen houdt, neem dan wat kruidenmixen mee naar huis om ze te maken. Voor shkembe heb je hete pepers nodig – je kunt het vers in peulen of in de vorm van een droog poeder nemen. Knoflooksaus in Bulgarije kan worden gekocht op markten of supermarkten. De lekkerste vis In Bulgarije moet je zeker vis proberen – in welke vorm dan ook. Hier koken ze het echt heerlijk. Gedroogd of knapperig past goed bij bier, en gebakken opties zijn een geweldige aanvulling op lokale wijnen. makreel op een tegel – filet of hele vis gebakken in een aardewerken schaal met tomatensaus; popchet (stieren) – neem gebakken in een pan of gefrituurd (nou ja, of klassiekers – in tomaat); tsatsa (sprot) – we raden aan om deze kleine, gefrituurde vis te proberen. Thuis uit Bulgarije, je kunt ingeblikte vis of hele tomatensaus (in een tetrapak) meenemen. Top 7 warme gerechten De koningin van de Bulgaarse tafel is lutenitsa. Zoiets als lecho, maar dan met veel lokale kruiden. Koude lutenitsa is een voorgerecht, warm – een bijgerecht, ingeblikt – verspreid over brood. Probeer het zeker samen met de belangrijkste warme gerechten uit de Bulgaarse keuken. We hebben een lijst samengesteld met 7 van de meest interessante opties: Agnieszka shot-sarma. Het ziet eruit als een taart met rijst en vlees. Niet elke toerist zou dit heerlijke gerecht in Bulgarije echter moeten proberen. De vulling is geen gehakt, maar slachtafval, dus niet iedereen zal het waarderen. Het is echter nog steeds heerlijk. Chushka byurek. De beroemde paprika moet in al zijn varianten worden geproefd. De gebakken versie van Chushka Burek is een bewezen klassieker. Paprika’s zijn gevuld met vlees met kruiden, fetakaas, rijst – vullingen voor elke smaak. Peper is een lokaal straatvoedsel. Het wordt in speciale apparaten op straat gekookt. Thuis kun je lukanka (de Bulgaarse versie van sudjuk) kopen – gedroogd varkensvlees en runderworst met kruiden. Haal de kruiden en het beroemde “Sharenu-zout” van de markt. Lyutenitsa kan in glazen potten op markten of supermarkten worden gekocht. Bakken en desserts Geef broodmanden niet op en kom niet langs broodstalletjes – in Bulgarije is het zeker de moeite waard om gebak te proberen. Gewoon taarten, broodjes, taarten – dit is allemaal heerlijk! Van de nationale raden we het volgende aan: Appels delen. Degenen met een zoetekauw weten zeker wat voor heerlijke dingen er in de eerste plaats op vakantie in Bulgarije moeten worden geprobeerd. Meestal wordt appeltaart gemaakt met zanddeeg. Soms worden appels intact gelaten – het blijkt interessant. Pai wordt warm geserveerd voor thee of koud voor wijn. Crème caramel. Het gerecht is het gemakkelijkst te omschrijven als een zoete vanilleomelet of melk en eierpudding. Zeer delicaat, romig, natuurlijk. Je kunt het proberen in restaurants, kleine cafés, of zelfs een fabrieksversie kopen in supermarkten. Roomkaramel wordt in hotels vaak op buffetten geserveerd. Kortom, de lokale bevolking houdt erg van dit dessert. Het is het proberen waard – het is op zijn zachtst gezegd ongebruikelijk. Bevroren gelei mlyako. Klinkt niet erg smakelijk, maar het is het proberen waard. Kiselo mlyako is een legendarische Bulgaarse yoghurt. Heerlijk, gezond, onvergelijkbaar. Bevroren jelly mlyako – ijs erop gebaseerd. Soms geserveerd met stroop, soms met bessen. Voor zoetekauwen is proeven een must! Gastronomisch toerisme Er zijn nog niet veel gastronomische excursies in Bulgarije, maar je kunt wel interessante wandelingen combineren met het proeven van nationale gerechten. We hebben de meest interessante opties geselecteerd. Loop in Sofia Een wandeltocht door Sofia is de beste manier om de stad te leren kennen. Er is veel vraag naar de tour en toeristen laten er alleen positieve recensies over achter. De gids vertelt je veel interessante feiten, laat je de belangrijkste dingen zien. Aan het einde van een veelbewogen wandeling wacht u een lunch, waarbij u de beste nationale gerechten van Bulgarije proeft. Van Burgas tot Strandja Excursie naar een bergreservaat met uitstekende recensies. U zult de prachtige schoonheid van groene bossen, ongebruikelijke rotsen, heilige grotten en geneeskrachtige bronnen bewonderen. Je zult je deze reis zeker nog lang herinneren. En dan bezoek je “Rybarnik” – een lokale viskwekerij, waar je de lekkerste forel proeft en veel interessante dingen leert over de nationale Bulgaarse keuken.
|
https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html |