Bigoz
Image default
Zakelijk

Voor wie is een training ondernemingsraad?

 

Heeft u zich altijd al eens afgevraagd voor wie een training ondernemingsraad bestemd is, dan krijgt u nu het antwoord. Binnen dit belangrijke orgaan van een bedrijf zijn verschillende functies, waarvoor het volgen van een training ondernemingsraad erg kan helpen. Denk maar aan:

  • een voorzitter;
  • een secretaris;
  • een penningmeester;
  • algemene leden.

Al deze personen tezamen vormen de OR. Samen met de werkgever, althans dat is het streven, zorgt hij ervoor dat de organisatie zo optimaal mogelijk functioneert. De gedachte daarachter is dat zowel de werkgever als de werknemer het zo goed mogelijk voor elkaar heeft binnen het bedrijf.

Wat voor vormen training ondernemingsraad zijn er?

Heeft u eenmaal de stap genomen u aan te melden voor een training ondernemingsraad, dan zijn er nog wat hobbels die genomen moeten worden. U moet dan namelijk nog kiezen wat voor een type training ondernemingsraad u wilt gaan volgen. Te denken valt aan de varianten communicatie met de achterban (van wezenlijk belang voor een OR), vertrouwenspersoon, timemanagement en efficiënt vergaderen. Natuurlijk kunt u er ook voor opteren meerdere van deze cursussen te doen. U kan dan zelf een pakket samenstellen na het volgen waarvan u weer helemaal up-to-date bent.

Verbeter uw competenties

Competenties, ook wel vaardigheden genoemd, zijn het vermogen een bepaalde actie naar behoren uit te voeren. U kunt ervoor kiezen een training ondernemingsraad te volgen die een focus heeft op vaardigheden. U kunt dan vaak zelf kiezen welke aspecten u aan uzelf wilt verbeteren. Ook is het mogelijk een standaard pakket af te nemen. Toch moet hier als kanttekening bij worden gezegd dat ervaring in de praktijk nog altijd een van de beste manieren is om uw vaardigheden bij te spijkeren. Het is zaak dat in het achterhoofd te houden als u zich opgeeft voor een training ondernemingsraad.

https://www.academy4-or.nl/or-trainingen/
Bigoz.nl